«Парламент зриває комунальну реформу», - Роман Бондарук

0
-2
«Парламент зриває комунальну реформу», - Роман Бондарук
Верховна Рада не проголосувала за два законопроекти, покликані відкрити ринок житлово-комунальних послуг.

Про це експерт Проектного офісу секторальної децентралізації з питань ЖКГ, лучанин Роман Бондарук написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Друзі, змушений повідомити сумну новину: сьогодні Рада не проголосувала за два наші закони: «Про комерційний облік комунальних послуг» та «Про житлово-комунальні послуги». Змушений констатувати, що неприйняттям цих законів депутати спустили на гальмах подальшу реформу житлово-комунального господарства», - наголосив голова Ради голів ОСББ Луцька.

З його слів, строки реформи житлово-комунального господарства через це зриваються, адже енергозбереження, модернізація житлового фонду, розбудова конкурентного ринку комунальних послуг потребують прийняття цих законів.

Проти прийняття законів виступили депутати «Батьківщини», «Радикальної партії Олега Ляшка» й частина обранців більшості.

Наразі законопроекти відправили на повторне друге читання.

«Боюся, що комусь не дуже вигідні конкуренція та зрозумілі правила гри на ринку комунальних послуг. Хтось проти зменшення споживання енергії та субсидій», - наголосив Роман Бондарук.

«Проте ми продовжимо боротьбу, посилимо роботу з комітетами та фракціями. Впевнений, що здоровий глузд і патріотизм народних обранців переможуть. Й одна з найважливіших реформ, комунальна, стане реальністю!», - додав він.

Нагадаємо, Роман Бондарук також розповідав, що житлово-комунальну реформу в Україні саботують й представники місцевого самоврядування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні