Депутати ініціюють заборону георгіївської стрічки

1
-2
Депутати ініціюють заборону георгіївської стрічки
Фракція "Народний фронт" наполягатиме на ухваленні законопроекту авторства представника фракції Антона Геращенка про заборону використання в Україні георгіївської стрічки - символу, з яким сьогодні терористи вбивають українців на Сході нашої держави.

Про це заявила заступниця керівника фракції Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам за результатами засідання фракції, - пише Газета.УА.

Вона наголосила, що подіям, які сталися у місті Дніпро 9 травня цього року "мають дати адекватну оцінку, тому фракція наполягатиме, аби до порядку денного потрапив законопропект Антона Геращенка про заборону георгіївської стрічки в Україні".

Вікторія Сюмар наголосила, що даний законопроект передбачає адміністративний штраф за носіння георгіївської стрічки, про кримінальну відповідальність в ньому не йдеться.

"З нашої точки зору символ, з яким вбивають сьогодні українців, не має бути дозволений для такої активної популяризації", - заявила вона.

Крім того, народний депутат зауважила, що норми цього закону, за його ухвалення, не поширюватимуть на ветеранів, які носять медалі та ордени, де присутня ця стрічка.

"Мова йде про саму георгіївську стрічку, яку використовують сьогодні в ОРДЛО. На жаль, там, де тривають бойові дії", - підсумувала заступниця керівника фракції "Народний фронт".

Георгіївська стрічка - символ сепаратизму і агресивної українофобії. Коли її одягають, демонструють, що за першої нагоди візьмуть до рук зброю проти української держави.

"Георгіївська стрічка - це символічна відповідь на помаранчеві стрічки під час Майдану. Це знак, який містить певний ідеологічний заряд. Символ кілька років впроваджували за колосальної медійної, політичної і фінансової підтримки", - розповів "Обозревателю" історик Андрій Холявка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
депутатам - треба ідіотен тест проходити, регулярно.. немає чим зайнятись за наші гроші?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні