Прикордонники запевняють, що стіну на кордоні з Росією все-таки будують

0
2
Прикордонники запевняють, що стіну на кордоні з Росією все-таки будують
Проект інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону реалізовують, не зважаючи на політичні спекуляції навколо цієї теми.

Про це запевнили у Держприкордонслужбі України, передає ПЛ.



Це – перший масштабний проект інженерного облаштування українсько-російського кордону за період новітньої історії України. Впродовж попередніх років ця ділянка кордону залишалася майже повністю необлаштована та незахищена. Необхідність інженерного та технічного укріплення кордонів продиктована російською агресією проти України.



Сьогодні інженерним облаштуванням кордону з РФ займаються майже всі країни – її сусіди, які сповідують демократичні цінності. Особливо активно цю роботу проводять країни Балтії.



Естонія та Латвія облаштовують 92 та 90 км сухопутного кордону із Росією. Проекти дуже подібні на український – це кілька смуг інженерних і технічних засобів, розраховані вони з 2016-го по 2019-й із кошторисом 70 млн євро (понад 2 млрд грн - Gazeta.ua) та з 2016-го по 2020-й із кошторисом 34 млн євро (понад 1 млрд грн).

Український проект розрахований на період до 2020 року, а затверджений кошторис становить понад 4 млрд грн. Відповідно до наведених сум, орієнтовна вартість облаштування кілометра кордону наступна: Естонія – майже 22 млн грн., Латвія – понад 10 млн грн., Україна – близько 2 млн грн.

Роботи щодо облаштування кордону з РФ тривають. Для їх реалізації держбюджетом на 2017 рік заплановано 200 млн грн.



У рамках плану заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону облаштували та утримують понад 270 км протитранспортних ровів, більш як 47 км контрольно-слідових смуг, 83,2 км загороджувального паркана, понад 153 км рокадних доріг, придбали 4 бойові рухомі модулі "Тритон".



Також завершили комплекс інженерних робіт із встановлення системи контролю та відеоспостереження на ділянках прикордонних підрозділів у Харківській області.

Інженерне облаштування кордону з Росією розпочав уряд Арсенія Яценюка. Проект "Стіна" - це електронна системою контролю за державним кордоном. Вона передбачає можливості електронної ідентифікації - на землі і з повітря, зокрема із залученням безпілотних апаратів. Головна мета проекту - зупинити нелегальну міграцію, диверсійні групи, встановити контроль за переміщенням зброї та радіоактивних речовин.
Теги: стіна, РФ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні