До Волинського музею передали сотні раритетних речей

1
-4
До Волинського музею передали сотні раритетних речей
Раніше, ці старовинні речі намагались вивезти з України.

Майже півтисячі старовинних речей, які мають культурну та історичну цінність, передали працівники управління СБУ в області Волинському краєзнавчому музею, - пише Голос України.

Серед переданих раритетів багато металевих пряшок, фігурок, наконечників стріл і списіві списів, тощо. Вік кожної цієї речі налічує сотні століть.

Передані речі відвідувачі музею зможуть побачити вже в ці дні.

Колекцію музею поповнить і 28 книг, найстаріша з яких надрукована в Санкт-Петербурзі в 1755 році. Усі вони світського харакатеру та мають величезну культурну цінність. Вартість окремих, за оцінкою експертів, перевищує сто тисяч гривень.

Як розповів директор музею Анатолій Силюк, за роки незалежності працівники управління СБУ у Волинській області передали їм уже понад десять тисяч експонатів, які активно використовуються в експозиціях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У музея наразі нема директора. Є в.о.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні