Волинські танкісти – у топ-5 на змаганнях НАТО

1
4
Волинські танкісти – у топ-5 на змаганнях НАТО
Танкісти 14-ої бригади, що базується на Волині, посіли п’яте місце на міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа».

Змагання проходили у Графенвірі (Німеччина) з 7 по 12 травня, - повідомили у прес-службі ЗСУ.

Поряд з танковими підрозділами Збройних Сил США, ФРН, Франції, Польщі та Австрії, вперше в танковому біатлоні НАТО взяв участь від України танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗС України під командуванням капітана Романа Багаєва.

Волиняни змагались на модернізованих танках Т-64БВ.

Програма змагань включала дві основні частини — бойові стрільби підрозділу у наступі та обороні, а також виконання різноманітних вправ: зі штатної стрілецької зброї, виклик вогневої підтримки, водіння бойових машин, визначення відстані до цілі, розпізнавання цілі, тактична медицина та евакуація пораненого, дії при застосуванні противником зброї масового ураження, евакуація пошкодженого танка та інші.

У підсумку, першість Strong Europe Tank Challenge 2017 виборов танковий взвод ЗС Австрії на танках Leopard 2A4. Друге місце посіли німецькі танкісти на панцерниках Leopard 2A6. «Бронзу» здобули американські військовослужбовці на танках Abrams M1A2 SEP.

Українські танкісти за рейтингом здобутих балів посіли п’яте місце, продемонструвавши один з трьох найкращих результатів стрільби штатним снарядом з танку.

«Українські солдати єдині серед учасників змагань, хто має реальний, справжній бойовий досвід проти ворожих танків. Всі дослухаються до їхнього досвіду», — зазначив командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі тризірковий генерал Бен Ходжес.

З його слів, досвід українського взводу, який воював проти російських танків, є надзвичайно корисним для всіх учасників змагань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы смеётесь ребята?!
ТОП 5 :))))
Пятое место из шести участников - это предпоследнее место!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні