Лучани вишикувались у вишитий ланцюг

0
-2
Лучани вишикувались у вишитий ланцюг
У День матері лучани мірялись власними вишитими рушниками.

Акція «Рушник єднання» традиційно відбулась в обласному центрі Волині у другу неділю травня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Фестиваль, який покликаний популяризувати український рушник і національні традиції, започаткував цікаву ініціативу: щороку на свято матері лучани прикрашають власні домівки, офіси, громадські приміщення вишитими рушниками на знак вшанування материнських оберегів – рушників – і єднання українського народу.

Представники влади, духовенства та засновники фестивалю «Вишиті обереги єднання» вітали лучан із Днем матері.

«У цей пасхальний унікальний період в житті церкви, в житті нашої держави, коли ми славимо Хреста, але водночас сумуємо через події на сході України, ми маємо унікальну традицію на нашій рідній волинській землі, коли ми вшановуємо мам, які народили для нас героїв, які захищали нашу земну Батьківщину і захищають нині», – сказав голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ, протоієрей Валентин Марчук.

Опісля офіційних привітань лучани за допомогою рушників утворили символічне півколо, яке охопило Театральний майдан і частину вулиці Лесі Українки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні