--> Через 800 мільйонів боргу Волинь може залишитися без газу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через 800 мільйонів боргу Волинь може залишитися без газу

0
4
Через 800 мільйонів боргу Волинь може залишитися без газу
Якщо накопичені борги не погасять, компанія зобов’язана припинити газопостачання споживачу, - директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

На Волині заборгованість за спожитий населенням газ сягнула 840 мільйонів гривень, - повідомляє ТОВ «Волиньгаз Збут».

Близько 95% від загальної заборгованості за спожитий населенням Волині газ виникло через те, що державний бюджет затримує перерахунки за пільгами та субсидіями.

У Волинській області налічується понад 188 тисяч споживачів природного газу, які користуються пільгами та субсидіями, що становить майже 80% від загальної кількості усіх споживачів газу.

Водночас заборгованість державного бюджету по пільгах та субсидіях перед газопостачальною компанією за використаний споживачами обся газу уже сягає 800 млн гривень.

Сума ж боргу самих споживачів становить понад 40 мільйонів гривень.

У порівнянні із аналогічним періодом минулого року, загальна сума боргу за спожите паливо зросла удвічі.

«Згідно чинного законодавства, якщо накопичені борги не погашаються, компанія зобов’язана припинити газопостачання споживачу», стверджує директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

«Найкритичніша ситуація нині із клієнтами, які боргують значні суми за газ – від 5 тис грн та більше. На сьогодні в області налічується майже 3 тисячі споживачів із такими сумами боргу», - зазначає очільник підприємства.
Теги: борги, газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні