Трамп хоче співпрацювати з Києвом для врегулювання конфлікту на Донбасі

0
-5
Трамп хоче співпрацювати з Києвом для врегулювання конфлікту на Донбасі
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп бажає співпрацювати з українською владою в питанні урегулювання конфлікту на Донбасі мирним шляхом.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому за підсумками зустрічі віце-президента США Майка Пенса та президента Дональда Трампа з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, - пише УНІАН.

"Віце-президент наголосив на непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України. Він підкреслив, що Мінські угоди залишаються найреальнішим шляхом до миру. Після цієї зустрічі президент розмовляв з міністром закордонних справ та знову підтвердив підтримку Сполученими Штатами України та своє бажання співпрацювати з нашими українськими партнерами щодо мирного урегулювання конфлікту", - заявили у Білому домі.

Як відомо, Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна. Перед цим відбулася зустріч керівника українського зовнішньополітичного відомства із віце-президентом США Майклом Пенсом.

За даними Посольства України у США, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі.

Клімкін подякував за незмінну позицію Адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії.

Також вчора в США з візитом прибув міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

У Державному департаменті США за підсумками зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона з Лавровим речник Держдепартаменту Хізер Науерт заявила, що санкції проти Росії залишаються чинними.

Своєю чергою у заяві Білого дому за підсумками зустрічі президента Трампа з Лавровим йшлося, що Росія відповідальна за повне виконання Мінських угод.
Теги: трапм, рф, війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні