Під Луцьком атовці і волинські владці висадили унікальні дерева

0
-2
Під Луцьком атовці і волинські владці висадили унікальні дерева
У День пам’яті та примирення у с. Гаразджа Луцького району ветерани АТО висадили 100 саджанців унікального для Волині дерева – павловнії.

Дерева висадили у понеділок, 8 травня, - інформує прес-служба волинських лісівників

Створити таку лісову ділянку, яка символізуватиме пам’ять, примирення і водночас продовження життя у майбутніх поколіннях – спільна ініціатива заступника голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

"Ми попросимо лісівників, щоб вони встановили тут табличку із написом про те, що ця ділянка висаджена 8 травня, у День пам’яті та примирення, ветеранами антитерористичної операції. І створена вона у пам’ять про Героїв, які не повернулися з війни. Заради кращого майбутнього тих, хто тут живе", – зазначив Володимир Гунчик.

Очевидно, що акція залишила на згадку приємні враження і в самих кіборгів. Незважаючи на дощ, робота велася активно і супроводжувалася жартами про те, що цей ліс ростиме особливо швидко і буде надзвичайно могутнім.

Цікаво, що всі ці жарти мають цілком реальне підґрунтя. Адже павловнія, саджанці якої волинянам презентували представники компанії «Павловнія Груп Україна», є дійсно унікальною.

Вона нині – тренд у деревопереробній промисловості та біоенергетиці. Адже за короткий термін – лише 5 років – виростає до 15-20 м, а після зрізування за такий же період регенерує до попередніх розмірів. Дерево стійке до морозів та шкідників, придатне для виготовлення меблів, біопалива.

Тож якщо проект стане успішним і павловнія приживеться на волинській землі (а для цього є всі умови), її висаджування може стати певним стартапом для кожного з учасників акції – захисників нашої держави, для котрих так важливо знайти себе після повернення у мирне життя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні