Волинські священики з'їздили у зону АТО

1
-1
Волинські священики з'їздили у зону АТО
Дві групи військових священиків із Луцького міського, Камінь-Каширського, Ківерецького та Ковельського районного благочинь побували на Донбасі.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Камінь-Каширський благочинний протоієрей Володимир Мицько, протоієрей Володимир Стеблина і священик Олександр Вронський (Луцьк), протоієрей Євген Рудь (Сокиричі Ківерецього деканату) відвідали військовиків у таких населених пунктах: Селідове (батальйон «Донбас»), Авдіївка (рота «Січ» полку «Київ»), Красногорівка (92-га ОМБр), Новоселівка (137-й окремий батальйон морської піхоти).

Їм залишили продуктові вантажі.

Побували ці священнослужителі з багажами дитячих речей і в цивільних закладах: Покровську (два сиротинці), Авдіївці (гуманітарний пункт при військовій адміністрації), Мар’їнці (Центр дитячої та юнацької творчості), Красногорівці (адресна доставка), Волновасі (гуманітарний центр при храмі Всіх святих землі Волинської).

Брали участь у зборі допомоги декани протоієреї: луцький міський – Михайло Онищук, цуманський – Тарас Манелюк, маневицький – Андрій Закидальський, ківерецький – Іван Семенюк, а також голова ГО «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак, священики Андрій Ротченков, Роман Войнарович.

У той же час інша група – настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелемона у Люблинці Ковельського районного деканату протоієрей Матвій Олійник разом із капеланами Володимир-Волинської єпархії взяв участь у великодньому візиті до воїнів, які перебувають на передовій.

Панотці відвезли військовим не лише гуманітарну допомогу, а й інші речі, яких вони потребують, зокрема, запчастини, спорядження, а також вишиті тризуби на згадку про те, що ми їх завжди пам’ятаємо і підтримуємо.

Не вперше із душпастирями поїхав і мистецький десант із Ковеля «Вбережу», який давав концерти і тим підтримав бойовий дух.

Теги: ато, церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"із Луцького міського, Камінь-Каширського, Ківерецького та Ковельського районного благочинь побували на Донбасі.": шановні Я б на Вашому місті відредакторував слово "благочинь" оскільки воно переважно використовується Московським патріархатом коли вони повідомляють про свої новини в місцевих інтернетресурсах. Ось наприклад як розказує місцевий інтернет ресурс "Район.Каміннь-Каширський" про цей захід:"Цими днями настоятель Свято-Миколаївського храму, декан району отець Володимир спільно із друзями капеланами з Луцька відвезли все це та допомогу, зібрану іншими громадами на Схід.". А ось як розказують про заходи УПЦ Московського патріархату у тому самому місцевому інтернетресурсі "Район. Камінь-Каширський" про деякі заходи цієї церкви:"для багатьох поколінь православних Камінь-Каширців місці знову приносилась жертва Євхаристії «За всіх і за все»!, – повідомляє Камінь-Каширське балгочиння."; або ще:"Української Православної Церкви доставила в Україну Благодатний Вогонь з Єрусалиму. Про це повідомляють на сайті Камінь-Кашиського благочиння."
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні