--> А наречена чекала 70 літ: знайшли рідних солдата, останки якого перепоховали на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

А наречена чекала 70 літ: знайшли рідних солдата, останки якого перепоховали на Волині

0
3
А наречена чекала 70 літ: знайшли рідних солдата, останки якого перепоховали на Волині
Пошуковцям вдалося ідентифікувати останки воїна Другої світової і знайти його рідних.

Зі знайдених нещодавно останків 25-ти воїнів Другої світової війни, які загинули на території Волині, пошуковцям вдалося ідентифікувати одну особу. І навіть знайти його родичів.

Про це під час перепоховання загиблих, що відбулося 5-го травня, розповів командир пошукового загону громадської організації «Відродження» археологічно-патріотичного пошукового об’єднання «Дніпро Україна» Вадим Дорофєєнко.

«На даний час нам вдалося ідентифікувати одного військовослужбовця, другого ми ідентифікуємо за номером бойової нагороди. В короткі терміни вдалося знайти родичів загиблого солдата з Хмельницткої області.

Молодий хлопець 1922 року народження мав наречену Анну, в 1944 році призивався до армії, через три місця безвісті зник в боях під Ковелем”, - розповів Вадим Дорофєєнко.

Кохана солдата не вірила у смерть. Коли отримала посвідчення, заявила, що він не вбитий, а повернеться додому.

“Дівчина чекала 70 років і три роки назад померла”, - повідомив пошуковець.

Через 73 роки останки загиблих солдатів поховали з почестями в урочищі Мар’їна на території Люблинецької ОТГ Ковельського району.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні