ТОП-10 кращих роботодавців Волині

0
11
ТОП-10 кращих роботодавців Волині
Криза 90-х в Україні внесла корективи і в ринок працевлаштування. Велика кількість українців у той час лишилася без роботи, а тому при можливості погоджувались працювати на будь-яких умовах. Відсутність запису в трудовій, відпустки – лише за власний рахунок, зарплати в конвертах – на довгі роки стали українськими реаліями…

З часом ситуація почала змінюватися і сучасним роботодавцям, аби зацікавити кваліфіковані кадри, мало запропонувати достатню цифру у заробітній платі. Працівники хочуть соціальних гарантій, достойних умов праці і найбільше – можливості кар’єрного росту.

Видання «Волинь24» підготувало десяток найвідповідальніших волинських роботодавців.


ВОЛИНЬТОРФ
Державне підприємство «Волиньторф» працює уже більше чотирьох десятків років. Нині це – одне з найбільших державних торфопідприємств в Україні.

Наразі абсолютно справедливо називати ДП «Волиньторф» одним із найсумлінніших роботодавців краю. Бо навіть якщо цифра у чотири сотні працівників й не дуже вражаюча в масштабах області, то в умовах волинського села вона – дорого вартує.

У найскладніший момент колектив зумів вистояти завдяки ефективному менеджменту та виходу на європейський ринок. Продукцію ДП «Волиньторф» нині купують у Словаччині та інших країнах Європи, де альтернативні види палива – в ціні.

ДП «Волиньторф» є одним із найбільших платників податків на Маневиччині.

Біля керма – Іван Киричик, який і сам є «вихованцем» «Волиньторфу», бо починав далеко не з директорського кабінету. Нині – депутат Волинської обласної ради.

Колектив підприємства вміє демонструвати командний дух не тільки у роботі. Кожного разу, коли підприємство «Волиньторф» падає у поле зору ласих нажитися на державному добрі, за нього горою стають люди, що там працюють.

Наразі підприємство, не отримуючи дотацій із Державного бюджету, успішно функціонує і модернізує виробництво. Відмінні умови праці, достойні заробітні плати, соціальний захист – те, що мотивує колектив «Волиньторфу» до результативної роботи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Нам не кредити на проїдання потрібні, а інвестиції у виробництво», - директор «Волиньторфу»


ВОЛИНЬХОЛДИНГ
Швейцарську компанію Nestlé, що є власником акцій ПрАТ «Волиньхолдінг», в Україні визнали кращим роботодавцем у сфері виробництва харчових продуктів.

Підприємство «Волиньхолдинг» розпочало роботу у 1994 році в смт Торчин Луцького району. Спершу виготовляли солодку газовану воду та через рік взялися за виробництво кетчупів та майонезі під торговою маркою «Торчин».

У 2003 році підприємство було лідером із виготовлення холодних соусів в Україні, й акції викупила компанія Nestlé, яка є найбільшим світовим виробником продуктів харчування. З часом виробничі потужності розширили, відкривши цех та логістичний центр у сусідньому селі Смолигів.


ІНТЕРНЕТ-ДЕВЕЛС
Як відомо, ІТ – сфера, де в Україні пропонують найвищий заробіток. Середня зарплата програміста коливається від тисячі до трьох тисяч доларів. Високу оплату праці забезпечують іноземні замовники, хоча гонорари напряму залежать від кваліфікації «айтішника» та складності проекту. А ще – репутації ІТ-компанії, яка здатна зацікавити солідних клієнтів.

Попри луцьку «прописку», «ІнтернетДевелс» є одним із лідерів українського програмування в системі Drupal. Компанія працює дев’ять років і має понад 300 успішно реалізованих проектів.

Наразі «ІнтернетДевелс» співпрацює із більш, як сотнею спеціалістів, серед яких – програмісти, тестувальники, проджект-менеджери, веб-дизайнери тощо. «ІнтернетДевелс» – найбільша штатна компанія в Європі, де в одному офісі об’єднана така кількість «друпальщиків» (веб-розробників, які працюють в системі Drupal, – ред.). До слова, в компанії – надзвичайно креативний та комфортний офіс, тож умовам роботи луцьких програмістів можна лише позаздрити.

Крім того, «ІнтернетДевелс» активно долучається до розвитку ІТ-спільноти та виховання нової генерації програмістів. Зокрема, президент компанії Віктор Левандовський є Віце-президентом Асоціації «Інформаційні технології України», входить до спільноти ІТ-директорів. Також він заснував у Луцьку ІТ-кластер – професійне об’єднання місцевих «айтішників».

«Наша компанія – це можливість молодим людям розкрити себе у напрямку IT. Крім бізнесової місії ми виконуємо ще й місію соціальну - точка входу в іт-галузь, "школа життя" для новачків. Ми пропустили за всю нашу діяльність, через наше навчання і відбір через практичну роботу,- кілька сотень чоловік, і вони отримали білет в галузь. Ми проводимо курси для охочих розпочати кар'єру саме в цій сфері. Після курсів є можливість співпраці. Компанія на постійній основі проводить навчальні програми технічного характеру та тренінги, які розкривають потенціал наших працівників. Ми залучаємо не лише внутрішні ресурси, але і зовнішніх тренерів», – розповів Віктор Левандовський.


ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ
Робота у комунальному підприємстві має ряд переваг: офіційний заробіток, соціальні гарантії, зрозуміле майбутнє підприємства. «Луцькводоканал» – одне із стратегічних підприємств міста, яке забезпечує роботу централізованого водопостачання та міської каналізації.

Наразі на підприємстві працює близько 600 чоловік: електрики, слюсарі-ремонтники, трактористи, інженерний персонал, адміністративний. Основа колективу – 90% працівників, які працюють на підприємстві тривалий час. Така цифра є серйозним показником для оцінки організації як роботодавця.

Попри те, що зарплата є не найвищою в місті, її виплачують вчасно і стабільно, а рівень оплати праці стабільно зростає. Приміром, середня зарплата за 2016 рік – 3 996 гривні, а за перший квартал 2017 року – 4 762 гривні.

Крім того, підприємство забезпечує працівникам ряд інший переваг: наприклад, повний соціальний пакет, що далеко не завжди можуть гарантувати приватні підприємства.

Також «Луцькводоканал» є членом лікарняної каси «Допоможемо собі», тож працівники мають медичне страхування. На підприємстві активно працює профспілка, тому при потреби – виплачують допомогу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Я – з тих, хто не боїться пити воду з крана», – директор «Луцькводоканалу» Іван Корчук


ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536
Одна з провідних будівельних компаній Західної України об’єднує майже сім сотень людей.

ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» має 55-літню історію і впевнено зберігає лідерство на будівельному ринку Волині та є одним із найбільших роботодавців краю.

Компанія «Луцьксантехмонтаж №536» - фактично родинний бізнес. З року в рік підприємство здає рекордні площі житла.

Генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха зазначає: якщо хоча б одна людина купила квартиру в багатоповерхівці їхньої компанії, то це означає, що будинок обов’язково буде зданий в експлуатацію. Житлових довгобудів у цих зодчих – немає. Реально – щорічно це тисячі осель, за якими сотні й сотні робочих місць, мільйони податків, сплачених у бюджети різних рівнів. Але насправді не лише цифри визначають роль і місце цієї компанії серед уже чималенького спектру роботодавців Волині. Є дві речі, якими найбільше дорожать у «Луцьксантехмонтаж №536»: колектив і репутація.

Монолітний колектив постійно поповнюється молодими кадрами та нарощує оберти і темпи будівництва. Рівень заробітної плати – один із найвищих в області серед підприємств галузі. Однак очевидно, що цього надто мало, щоб бути поміж ліпших роботодавців.

Колектив «Луцьксантехмонтаж» цементує сумлінне виконання роботодавцем взятих на себе зобов’язань. «Луцьксантехмонтаж» – то найперше гарантія безпеки праці та якості кадрів. Тут не «забули», що таке лікарняні, в той час, коли море роботодавців нехтують цим. Тут батьки радять йти на роботу «до Чорнухи» своїм дітям, друзі – друзям, куми – кумам.

«Ми не тримаємо своїх працівників. Робимо все, щоб вони трималися за нас», – кажуть в офісі однієї з провідних будівельних фірм Волині «Луцьсантехмонтаж №536».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де взялися сім сотень робочих місць на будмайданчиках «Луцьксантехмонтаж»?


ЛУЦЬК ФУДЗ
Компанія «Луцьк Фудз» – лідер на українському ринку соусів у скляній тарі. Її історія сягає своїм корінням 1945 року, коли було засновано Луцький міський харчовий комбінат. Відтоді підприємство пережило не одну реконструкцію.

у 2008-2010 роках була проведена повна реконструкція та модернізація виробничих потужностей. У 2014-2016 роках – введені в експлуатацію дві нові виробничі лінії. В 2016 році проведено ребрендинг ТМ «РУНА».

Зараз «Луцьк Фудз» виготовляє томатні соуси, кетчупи, аджику, різні види гірчиці, оцет під трьома торговими марками – «Руна», «Рідний край» і «Срібниця». Смачну продукцію, що виробляють у Луцьку, нині можна спробувати на чотирьох континентах, більш ніж у 20 країнах світу!

«Луцьк Фудз» приділяє багато уваги розширенню експорту і тому постійно бере участь у міжнародних виставках.

В компанії працює більше 300 фахівців. Серед них є як молоді спеціалісти – випускники вузів, так і досвідчені менеджери, управлінці, експерти з маркетингу, продажів, виробництва.

Підприємство всіляко підтримує і навіть стимулює бажання працівників навчатися: проводять семінари та тренінги як власними силами, так і з залученням зовнішніх спеціалістів.


МОДЕРН-ЕКСПО
Компанії «Модерн-Експо» – понад 20 років. Її візія – глобальна компанія-створювач; експерт у рішеннях для експозиції та зберігання товарів. Головна місія – забезпечувати лідерів ринку рішеннями у сфері обладнання для торгівлі з використанням SMART-інновацій.

Головний офіс компанії розташований у Луцьку, представництва «Модерн-Експо» відкриті у Європі та на Близькому Сході, продукцію постачають у 60 країн світу. На підприємствах групи компаній на період 2017 року працює 2900 працівників. Виробничі потужності розташовані у Луцьку, Верхньодніпровську, Вітебську (Білорусь).

Головна цінність компанії – команда. Амбітна, надійна та професійна. Адже саме команда гарантує результат і успіх клієнта. За словами генерального директора групи компаній Петра Пилипюка, люди – найбільша цінність компанії, її справжній скарб. Тому у персонал «Модерн-Експо» вкладають максимально: мотивують, підтримують і розвивають. Розпочав роботу корпоративний навчальний заклад «Модерн-Академія».

Компанія «Модерн-Експо» сповідує філософію LEAN, підтримує інновативність. Прагне в усьому бути сервісною і тут її девіз – «З нами – легко!».

Вона орієнтована на партнерство. Її ціль – безпрограшний результат!

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як «Модерн-Експо» формує єдину команду: інструменти та мотивація

МОТОР
Луцький ремонтний завод «Мотор» працює у складі державного концерну «Укроборонпром». Його профіль – комплексний ремонт реактивних авіаційних двигунів та їхніх агрегатів. На сьогодні для Луцька «Мотор» – це не лише стратегічне підприємство всеукраїнського рівня, яке є серйозним платником податків, а й один із кращих роботодавців.

Колектив «Мотору» – понад тисяча працівників, і їх кількість постійно зростає. Щонайменше четверта частина колективу має стаж роботи на підприємстві більше 30 років. Про хороші умови роботи свідчить і той факт, що на заводі – чимало трудових династій.

Переконливим виглядає і той факт, що на «Моторі» ніколи не припиняли виплату заробітної плати – навіть у складні 90-ті. Розмір заробітку працівників постійно зростає: у 2015 році середня зарплата становила 6 387 грн на місяць, а торік досягла 10 017 грн. Окрім того, колективним договором працівникам передбачена щомісячна надбавка за вислугу років до 25%, матеріальна допомога на оздоровлення, на поховання близьких родичів тощо. Причому для мотивації молодих кадрів уже через рік роботи на підприємстві нараховується надбавка у розмірі 5% окладу, а через два роки — 15%.

Також передбачений солідний соціальний пакет: обіди, надання місць у гуртожитку, безкоштовні послуги стоматолога, терапевта, щорічне медичне обстеження. Завод володіє власними базами відпочинку, путівки до яких всі працівники можуть придбати за пільговою ціною. Також підприємство надає безвідсоткову позику до 60 тис грн для поліпшення житлових умов.


СКФ-УКРАЇНА
У 1998 році акції «Луцького підшипникового заводу» придбала транснаціональна корпорація SKF. Завдяки іноземному інвестору виробництво нарощує обсяги (наразі завод виготовляє продукцію для 53 країн), а умови роботи – постійно покращуються.

Система охорони праці, яка діє на підприємстві, відповідає найвищим міжнародним стандартам. І в гідні умови для роботи інвестуються немалі кошти: приміром, лише на спецодяг, взуття і засоби гігієни в 2015 році пішло 5,2 млн грн, в 2016 році – 4,5 млн грн.

«Коли задають питання, яка ж наша роль для держави та місцевої громади, я завжди називаю цифру сплачених податків. Минулоріч це – 348,5 мільйонів гривень», – розповідає генеральний директор підприємства Володимир Цибульський.

Зараз на підприємстві працює 1370 людей, за останній рік колектив зріс більше, ніж на сотню працівників.

Середня заробітна плата на заводі за квітень складає 10 700 грн, а в висококваліфікованих працівників вона становить від 12 до 15 тис грн. У працівників «СКФ-Україна» є можливість навчатися, вдосконалюватися, розвиватися і підвищувати свою кваліфікацію, у тому числі – завдяки обміну досвідом із іноземними компаніями, які також входять до корпорації SKF.

Працівникам також забезпечують солідний соціальний пакет: медичне страхування до 85 тис грн на рук, безвідсоткові позики на придбання житла чи утеплення будинків, оплата частини обідів в місцевій їдальні, безкоштовні абонементи в басейн та половина вартості абонементу в спортзал тощо.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ще з кінця 90-х луцький підшипниковий завод не припиняв роботу ні на день, – Володимир Цибульський

ТЕРЕМНО ХЛІБ
Команда «Теремно Хліб» – це 570 працівників, серед яких 35% працюють більше 10 років. 28 професіоналів разом з ТЕРЕМНО з першого дня роботи підприємства, понад 30 років.

«Ми цінуємо наших професіоналів та пишаємося нашими історіями успіху. Серед найяскравіших –професійний шлях нашого директора департаменту виробництва Інни Іпатюк. Майже 20 років свого життя вона присвятила справі, якою дійсно живе, хоча розпочинала з прибиральниці підприємства. Сьогодні від цієї, на перший погляд м’якої жінки, залежить безперебійне виробництво та робота інших людей. Завдяки досвіду та вмілим рукам директорки департаменту виробництва «Теремно Хліб» Інни Іпатюк волиняни мають змогу ласувати якісними та оригінальними смаколиками», – розповідає начальниця відділу маркетингу Олександра Борук.

На підприємстві забезпечують високі умови роботи: на виробництві – сучасне обладнання, усі працівники офіційно влаштовані, згідно із законодавством, персонал має багато можливостей для навчання та розвитку. А ще на підприємстві забезпечують працівників смачними обідами, а хто бажає – може відвідувати спортзал, який також є на «Теремно».

На підприємстві розповідають, що зацікавлені у постійному розвитку працівників. Тому для обміну сучасним досвідом організовують відвідування інших підприємств України та за кордоном. Також спеціалісти підприємства активно відвідують зовнішніх тренінгів та конференцій з професійної тематики.

На підприємстві впроваджуєтеся менеджмент ощадливого виробництва: постійно проводяться навчання для працівників з удосконалення роботи та покращення умов праці. Для новачків впроваджують «Вітальний тренінг», де розказують про історію виробництва, цілі, завдання та команду.

А для згуртування колективу організовують заходи за принципом «подолання – разом». Команда ТЕРЕМНО уже підкорила Говерлу, пройшла лабіринтом печер «Млинки», а також сплавлялася Дністром. Звісно ж, бувають і менш екстремальні заходи, приміром, екскурсії замками України чи дружні виїзди на природу.


Олена ЛІВІЦЬКА, Віталія САХНІК, Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні