--> Викрадений стародрук «Апостол» намагалися перевезти в Росію, - Аваков | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Викрадений стародрук «Апостол» намагалися перевезти в Росію, - Аваков

5
-2
Викрадений стародрук «Апостол» намагалися перевезти в Росію, - Аваков
Унікальну раритетну книгу «Апостол», викрадену з Національної бібліотеки України ім. В. Вернадського у Києві, намагалися продати в Росію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, - пише УНІАН.

Міністр нагадав, що «Апостол» – одна з перших друкованих книг України, видана у Львові 1574 року Іваном Федоровим, – була викрадена 10 травня 2016 року з відділу стародруків та рідкісних видань бібліотеки ім. Вернадського.

Також Аваков зазначив, що у ході роботи з розшуку раритету були організовані складні оперативні заходи, відпрацьовані зв'язки можливих підозрюваних і посередників, проведено впровадження оперативників у середу викрадачів.

«За наявною інформацією – була спроба продажу книги в Російську Федерацію», - додав міністр.

За його інформацією, спочатку «продавці» запросили за раритет 150 тис. дол., але пізніше зійшлися на сумі у 100 тис. дол.

«Однак, оскільки вони торгувалися зі співробітниками поліції, у результаті отримають не гроші, а строк», - підкреслив Аваков.

За його словами, зловмисники є членами злочинної групи з крадіжок антикваріату, і працювали «під замовлення».

«Прямо зараз у них проходять обшуки. Можливо, в результаті цієї операції вдасться повернути й інші викрадені артефакти», - додав міністр.

Як відомо, в одному з ресторанів на вулиці Саксаганського у Києві були затримані особи, причетні до викрадення книги «Апостол» з Національної бібліотеки України ім. В. Вернадського.

Стародрук вилучено у цих осіб на місці події.

Повідомлення про зникнення «Апостола» Івана Федорова (1574 року видання) з відділу стародруків Національної бібліотеки ім. Вернадського надійшло до поліції 10 травня 2016 року. Крадіжку виявила заступник з наукової роботи, після чого відразу ж заявила до органів внутрішніх справ. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. «Апостол» має наукову та історичну цінність, є першою друкованою книгою в Україні.

Відомо про понад 90 примірників цього видання. Книга містить церковнослов'янський переклад «Діянь і послань апостольських».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас :
https://sylnaukraina.com.ua/novini/kak-popolnit-1xbet-cherez-kievstar.html
Відповісти
Вы вообще понимаете что происходит в Украине?!
У меня есть чувство нам подставляют какие то левые статьи и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
Перебрав много источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что журналисты показывают хоть какую то картину жизни в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/den-karnogo-rozshuku-v-2020-roci-troxi-istori%D1%97-tradici%D1%97/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-povara-v-polshe-bez-posrednikov.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно правительству. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/vesilnij-goroskop-na-2017-rik.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/koli-bude-blagovishhennya-presvyato%d1%97-bogorodici-v-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/data-paski-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-cherven-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/stipendiya-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні