--> У Луцьку на проспекті Волі багатоповерхівок не буде | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку на проспекті Волі багатоповерхівок не буде

0
2
У Луцьку на проспекті Волі багатоповерхівок не буде
У Луцьку будівництво 15-поверхівок у сквері по проспекту Волі в новому проекті уже не передбачене. Проте документ ще не затверджений.

Про це стало відомо в понеділок, 24 квітня, на засіданні архітектурної комісії міської ради, - пишуть на сторінці Народного контролю.

Нагадаємо, мешканці багатоповерхівки на проспекті Волі, 22, коли дізнались, що поряд збираються звести дві 15-поверхівки, виступили категорично проти. Люди впевнені, що зведення нових будинків буде руйнівним для їх осель.

Натомість на схилах, де зводять храм ікони Холмської Богоматері, планують збудувати півтораповерхову недільну школу та вбиральню.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк повідомив, що житлова забудова відсутня у плані детального планування території Глушець-Волі. А згідно з містобудівною документацією, територія відноситься до зони рекреації, де можуть розташовуватися сакральні споруди.

Священик Михайло Онищук зазначив, що заплановані допоміжні споруди необхідні, бо церкву відвідують до тисячі осіб та запевнив, що їх не буде видно з проспекту Волі. Також він додав, що вони навпаки облагородили територію, прибрали та позрізали чагарники.

Проте колишній заступник начальника управління будівництва та архітектури Ярослав Матвіїв категорично проти додаткових споруд, мовляв це додаткове нагромадження на територію, враховуючи те, що культова споруда буде заввишки 40 метрів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні