--> Японський ендоскоп передали Волинській обласній лікарні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Японський ендоскоп передали Волинській обласній лікарні

0
0
Японський ендоскоп передали Волинській обласній лікарні
До Луцька в рамках грантової допомоги від Уряду Японії передали ендоскоп.

Міністерство охорони здоров'я України підтвердило прибуття в Україну шести найсучасніших ендоскопічних систем в рамках грантової допомоги, наданої японським урядом для підтримки українських лікарень, - пишуть на сайті Міністерства.

Надання гранту було узгоджене в 2014 році між Урядом Японії та Урядом України як позапроектна грантова допомога в рамках програми Офіційної допомоги з метою розвитку (ОДР), що проводиться на глобальному рівні урядом Японії.

Після ретельного аналізу потреб – MOЗ надало запит на шість ендоскопічних систем та вісім цифрових рентгенівських систем для встановлення в обласних лікарнях.

Один з ендоскопів передали Волинській обласній клінічній лікарні.

Загальна вартість грантової допомоги, наданої Японією, складає 350 млн японських єн (приблизно 3 млн доларів США). Ця сума включає придбання медичного обладнання, а також відповідне пакування, страхування, інспекції, транспортування в Україну, митне оформлення, доставку в лікарні, монтаж, введення в експлуатацію та послуги з навчання персоналу.

Кошти Державного бюджету України в цьому проекті не застосовуються.

Ендоскопічні системи вже прибули до лікарень та наразі в процесі інсталяції. 20 та 21 квітня у Києві проводяться тренінги з навчання кінцевих користувачів усіх лікарень, яким передані системи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні