На Волині відкрили новий дитячий садочок

1
-2
На Волині відкрили новий дитячий садочок
В селі Муравище Ківерцівського району офіційно відкрили новий дитячий садочок «Перлинка».

Мешканці села Муравище розповідають: у їхньому населеному пункті ніколи не було садочка, тож діток доводилося возити на зайняття або в сусідні села, або в Ківерці, або ж сидіти із ними вдома, - інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Без садочка було дуже незручно. Возити дітей в інші села або в Ківерці – не вихід – на доїзд потрібно багато часу та й грошей. В цей садочок вже кілька днів ходить моя донька і цим дуже задоволені і я і вона», – розповідає молода мама Оксана Стасюк.

За словами місцевих мешканців, село росте і розвивається. У сільській школі навчається близько сотні дітей. Дошкільнят теж багато.

«Загалом в селі 69 дітей дошкільного віку, якщо враховувати і новонароджених. Ми вже набрали дві групи по 20 дітей у кожній. Забрали всіх дошкільнят, тож черги немає. Нас забезпечили усім необхідним для комфортного функціонування закладу», – розповідає завідуюча ДНЗ села Муравище Наталія Гонтар.

Голова Сокиричівської сільської ради, куди входить село Муравище, Євгенія Масюк зазначає, що дитячий садочок побудували на умовах співфінансування із державного, обласного та місцевого бюджетів.

Загалом, заклад обійшовся у трохи більше як 9 мільйонів гривень.

Левову частку коштів – 8 мільйонів гривень виділили із державного Фонду регіонального розвитку.

«Це один із небагатьох об’єктів, який в нашій країні збудували в складних умовах війни. Лише можна мріяти про те, щоб в інших селах будувалися такі дошкільні навчальні заклади. Ми подарували іграшки, адже це те, що діти люблять найбільше. Окрім того, вони допомагають навчати малюків пізнавати світ, сприяють їхньому розвитку», – каже нардеп Ірина Констанкевич, яка приїхала на офіційне відкриття садочка.

«Завдяки тому, що в селах будуються школи, дитсадки, ігрові майданчики, селяни тут лишаються. Вони не шукають кращої долі для себе і своїх дітей. Якщо немає садочка, немає школи – немає майбутнього для села. Ми віримо, що саме завдяки розбудові і будівництву об’єктів соціальної інфраструктури тут будуть жити і виховуватися нові покоління волинян», – додає депутат обласної ради Олександр Омельчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перший депутат, що щось робить для нашого села! А то нічого крім піврічної заборгованості за молоко більше не бачили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні