Волинянин створив архів українського футболу з 27-го року

0
-3
Волинянин створив архів українського футболу з 27-го року
Стоси зошитів із турнірними таблицями та вирізками: будівельник з Буянів роками “писав” історію футболу.

Мешканець села Буяни Луцького району Юрій Врублевський з 14-ти років веде статитистику українського футболу, розповідає газета “Слава праці”.

Юрій Врублевський зібрав матеріали про український футбол з 1927 року. Зокрема, про історію ігор улюбленої команди “Динамо”.

У домашній книжковій шафі Юрія: стоси пронумерованих зошитів, в яких - вирізки, світлини, корпії турнірних таблиць, записи щодо результатів ігор та вражень. В архіві селянина також: ювілейні альбоми, спортивні журнали, газети - гори матеріалів про розвиток українського футболу.

Усі дати проведення матчів, кількість забитих м’ячів, цікаві факти з життя відомих футболістів Юрій Врублевський називає по пам’яті. Дружина каже, що кожну вільну хвилину він щось конспектує.

З 1979-го родина Юрія Врублевського мешкає у Буянах. Юрій Врублевський народився у Петербурзі, з 14-ти літ став вести футбольну статистику. З 16-ти років грав у команді “Динамо” міста Вологда, згодом в інших. Після переїзду на Волинь був гравцем місцевої команди “Колос”. Хоч за фахом чоловік - будівельник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні