В ЗСУ «декомунізують» декілька військових звань

1
7
В ЗСУ «декомунізують» декілька військових звань
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати військові звання "рядовий" і "прапорщик" і ввести "майстер-сержант" та "головний майстер-сержант", пише Еспресо.

Про це йдеться у законопроекті №6372. Замість звання "рядовий" ввести звання "солдат", замість "старшина" - "головний сержант", замість "прапорщик" - "штаб-сержант", замість "старший прапорщик" - "майстер-сержант".

Також вводяться нові звання "старший майстер-сержант" і "головний майстер-сержант". На флоті замість звання "мічман" буде "штаб-старшина", замість "старший мічман" - "майстер-старшина", і нові - "старший майстер-старшина" і "головний майстер-старшина".

Крім того, законопроектом пропонують запровадити новий вид заохочення в армії - зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення і занесення у військовому виші на дошку пошани прізвищ випускників, які закінчили навчання із золотою медаллю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більше проблем в армії немає? А ще можна роти в чоти, взводи в зграї, батальйони в курені перейменувати, і буде вам щастя.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні