Бійцям АТО - паски від маленьких волинян

0
-2
Бійцям АТО - паски від маленьких волинян
У селі Люблинець Ковельського району дітлашня власноруч напекла пасок бійцям АТО

Ініціював благодійну акцію місцевий священник. Першими за справу взялися діти – учні недільної школи.

Місцеві господині навчали й керували процесом випікання великоднього хліба. Одна з них – Ірина Терещук - поділилась старовинним волинським рецептом паски.

«Дріжджі, борошно, молоко, масло, яйця, родзинки – традиційні компоненти паски. Але в нас додають ще й макові зерна – для солодкуватого присмаку» - каже пані Ірина.

А місцева жителька Ніна Поремчук розповіла, що вони для випікання паски використовують пшеничне борошно лише з 50-х років. Бо на пшеницю тут не врожай. Раніше паску пекли з житньої муки.

Дітям процес випікання паски сподобався. Вони кажуть - головне вкласти у кожну хлібину часточку душі, щоби це відчули наші бійці.

«Місити тісто важко. Але ж для наших воїнів душу вкладаєш» - каже юна Аня Климук.

Готові паски зберуть по селі та відправлять до зони АТО. Насамперед хочуть почастувати волинян, які зараз на сході країни.

Кажуть - то не разовий збір великодніх смаколиків. Після свят повезуть ще.

«Третій рік війни на сході й, на жаль, сьогодні не всі можуть бути в рідних стінах із рідними. І свято Великодня, завдяки маленьким діткам може бути ближчим, родинним. Тому що сьогодні діти не лише готові вкласти свою душу, своє серце. Вони готові здійснити всі свої мрії заради перемоги. Заради тих, хто сьогодні стоїть на захисті держави" – каже ініціатор благодійної акції, настоятель місцевого храму протоієрей Матвій Олійник.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні