Тисяча пасок, матраци, одяг: на схід повезли Великодню допомогу від волинян

0
0
Тисяча пасок, матраци, одяг: на схід повезли Великодню допомогу від волинян
Волинські волонтери відправили в зону АТО великодні гостинці.

Паски, продукти харчування, одяг, книжки – це не весь перелік того, що везуть активісти волонтерського центру «Серце патріота» на Схід України. Перед Великодніми святами вони зібрали передачі для бійців АТО та дітей з Луганської області, - інформує прес-служба волонтерського центру.

«Їде два буси із причепами наповнені доверху пасхальними подарунками. Відвідаємо в Слов’янськ вихованців будинку-інтернат, окрім того, їдемо до наших бійців у Щастя, Попасне, Новий Айдар. Веземо близько двох десятків адресних посилок бійцям. Також заїдемо до наших танкістів з 14 бригади», – розповів керівник центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Балицький.

«Дуже приємно, що перед Великодніми святами волиняни так активно допомагають нам зібрати передачу хлопцям на Схід», – додає волонтер Ольга Балицька.

За словами активістів, на Схід везуть близько тисячі пасок.



Загалом, волонтери планують відвідати понад дванадцять підрозділів і побувати на всіх блокпостах, які траплятимуться на їхньому шляху.

До доброї справи активно долучилися волонтери із громадської організації «Самооборона Волині» Ківерцівського району, які вже третій рік поспіль співпрацюють із «Серцем патріота». Розповідають: допомогу збирали на території всього району серед небайдужих краян та прихожан церков.

«За три роки нашої співпраці ми близько 25-ти раз побували в зоні АТО, більше 100 тон продуктів завезли, 15 автомобілів туди привезли. Зараз ми зібрали пасхальні подарунки, які збирали і в сільських радах нашого району, і в навчальних закладах, і в церквах. Поряд із смаколиками, веземо запчастини до автомобіля ЗІЛ, пральну машинку та холодильник», – розповів волонтер, керівник Ківерцівської сотні ГО «Самооборона Волині» Сергій Гетманчук.

Він та його товариш Володимир Сахарчук будуть за кермом одного із волонтерських автомобілів «Серця патріота».

«Дружина звісно не хотіла пускати, але родини всіх наших волонтерів ставляться до цього з розумінням», – додає Володимир.



До збору вантажу теж традиційно долучилась українсько-німецька благочинна організація «Серце для України».

«Ми передаємо у Краматорськ, а звідти в Дніпро, медичний вантаж. Це антисептики, креми, перев’язувальні матеріали і аптечки, які пізніше отримають бійці «Правого сектору» та прикордонники», – розповів помічник народного депутата України Ірини Констанкевич, засновник організації «Серце для України» Ігор Климчук.

Велику частину благодійної допомоги зібрали завдяки небайдужим лучанам. Жителі Луцька приносили одяг, продукти харчування та інші необхідні речі на Фонди розвитку кварталів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».



Представник Фонду, координатор центру розвитку міста Олександр Жаріков каже, що незважаючи на те, що зараз люди готуються до свят, вони віднайшли час та принесли чимало допомоги за досить обмежений час – збір на офісах тривав три дні.

Сформувати вантаж волонтерам також допомогли депутат Луцькради від фракції Олександр Кравченко, який спільно з головою Луцької районної ради Валентином Приходьком та головою фракції «УКРОП» у райраді Олександром Бляшуком закупили матраци для бійців.

Як зазначив Олександр Кравченко, частину коштів на матраци внесли самі бійці, адже матраци були для них нагальною потребою.

Благодійну допомогу також надали ПАТ «Теремно Хліб», ТМ «Волинські солодощі», кафе «Базилік», ТОВ «Євро сервіс», компанія «Луцьк Експрес», ТМ «Рута», будівельна компанія «Маневичіагробуд», бібліотеки міста Луцьк, Луцькі ЗОШ № 10 та №5, ДНЗ № 41.

Перед відправленням вантажу священики відслужили молебень та освятили пасхальні подарунки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні