Прокурором Рівненщини можуть призначити «квартирного афериста», - ЗМІ

0
-4
Прокурором Рівненщини можуть призначити «квартирного афериста», - ЗМІ
Із власних джерел сайту "ЧаРівне.інфо" стало відомо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко, хоче призначити прокурором Рівненської області першого заступника прокурора Львівської області Богдана Подубинського, якого журналісти прозвали "квартирним аферистом" через скандал пов`язаний із отриманням квартири призначеної для інвалідів.

Про це пише "Прокурорська правда" у статті: "Халявщик Подубинський: прокурор Херсонської області даром отримав квартиру в будинку, який реконструйовано для інвалідів і ветеранів".

Нам стало відомо, що наразі відбуваються перемовини про призначення Богдана Подубинського в Рівненську область. Ба більше, представлення вже запланували на вівторок, 18 квітня.

Нагадаємо, наразі прокуратуру області очолює Олег Соболь. Чомусь Юрій Луценко вирішив зробити кадрові перестановки і, вочевидь, Олег Соболь очолить прокуратуру іншої області.

Як повідомляють ЗМІ, Богдан Подубинський пройшов погодження у Генеральній прокуратурі і мав очолити прокуратуру Чернівецької області, але через супротив громадськості його не допустили у владне крісло. Наразі його хочуть "тишком-нишком" заслати у Рівненську область.

Згідно з офіційною довідкою, розміщеною на сайті прокуратури Львівщини: "Подубинський Богдан Володимирович народився 29 квітня 1963 року в м. Стрий Львівської області. У 1988 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка".

За декларацією Богдан Подубинський не бідна людина. У своїй електронній декларації перший заступник прокурора Львівщини зазначив квартиру площею 96,9 кв м, яку придбав у 2003 році. Вартість помешканння у єдиному державному реєстрі декларацій не вказано.

Також Подубинський має земельну ділянку площею 1500 квадратних метрів, яку придбав у 2011 році. Вартість цієї ділянки, яка знаходиться повністю в його власності, складає 141 975 гривень. Розташована у с. Бірки, Яворівського району Львівської області. У цьому ж селі Подубинський вказав власність на житловий будинок загальною площею 391,2 кв.м.

У прокурора ще є гараж площею у 16,8 кв.м., розташований у Львові, але задекларувала його дружина Галина Володимирівна в повній своїй власності.

До того ж Подубинський задекларував за 2016 рік квартиру площею 52,4 кв.м., яку рішенням виконкому Херсонської міськради від 19 серпня 2014 року він одержав без черги і безоплатно. Оцінюється вона в 27 тисяч доларів.

Цікаво, що у декларації прокурора за 2015 року цього скандального "херсонського" помешкання немає. Після того, як "квартирний скандал" став надбанням громадськості, прокурора перевели до Тернополя, де він і працював з весни 2015 року.

Варто зауважити, що Подубинський не задекларував жодного автомобіля. Зарплата за рік у прокуратурі Львівщини склала 178 703 грн, його дружина заробила 63 738 гривень. Також він одержав 206 129 гривень за роботу у прокуратурі Тернопільської області.

Перший заступник прокурора готівкою в національній валюті зберігає 400 000 гривень, а в доларах - 14 000.

З серпня 1999 року по квітень 2002 року він обіймав посаду прокурора Галицького району Львова. З березня 2014 по квітень 2015 був прокурором Херсонської області. Уже з квітня 2015 і до липня 2016 - він перший заступник прокурора Тернопільської області. Із липня 2016 і донині обіймає посаду першого заступника прокурора Львівської області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні