У колонії на Волині неповнолітніх в'язнів наколюють наркотиками, - ЗМІ

3
4
У колонії на Волині неповнолітніх в'язнів наколюють наркотиками, - ЗМІ
В'язні Ковельської колонії скаржаться на нелюдські умови утримання та систематичні побої, окрім того, засуджених наколюють наркотиками.

Про це йшлося у проекті журналістських розслідувань «Більше ніж правда» у серії «Малолітні раби» на телеканалі ICTV.

Зі слів ув’язнених, дізнавшись про приїзд журналістів з Києва, керівництво колонії покращило їм раціон харчування. Засуджених годували борщем, кашею, м'ясом та хлібом.

Як сказав неповнолітній засуддений, приїзд знімальної групи - свято для засуджених.

Знімальна група показала працю засуджених підлітків у холодному виробничому цеху, фальсифікацію працівниками колонії документів, знущання старших «зеків» над молодшими за вказівкою наглядачів.

В’язні розповіли журналістам про побиття руками та ногами, демонстративні покарання, а найбільшим «катом» вони називають тюремного лікаря, який вводить їм в тіло сильнодіючий препарат, після якого підліток не може їсти та нормально ходити, бо тіло в прямому сенсі слова крутить. Також ув'язнені скаржаться на сильний біль в м'язах після такого "лікування".

«Цей препарат колеться при збудженні, психоемоційних розладах. Доза колеться, відповідно до показань», – пояснив тюремний лікар старший лейтенант Володимир Улітич.

Галопередол – сильнодіючий психотропний препарат. У спеціальних
клініках ним заспокоюють буйних хворих.

«Це реальні катування. Цей препарат дійсно впливає на здорову людину. Судини в нього звужуються, починає викручувати руки. Людина стає неадекватною. Це – злочин», – наголошує правозахисник Андрій Діденко.

Тюремний лікар Володимир Улітич заявляє, що йому це дозволяє робити інструкція.

Коли ув’язненого «ламає», то його підвішують на дверях карцеру.
«Перевиховати такими тоталітарними методами нікого не можна», – стверджує адвокат Іван Лібенман.

Семеро засуджених Ковельської виховної колонії погодилися дати покази. Журналісти викликали прокуратуру та поліцію, але виявилося, що такі перевірки приїжджають, але користі з них мало, бо все залишається так, як було раніше.

«Скільки разів прокурор приїжджав… Писали заяви і нічого він не зробив», – свідчить про безнадію засуджений Михайло.

Під натиском кореспондентів прокуратура відкрили два кримінальні провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень та зловживання владою. У міністерстві юстиції, якій підпорядковуються всі колонії, теж пообіцяли, що винних покривати не будуть.

Вже у Києві журналісти з’ясували, що неповнолітні засуджені можуть працювати тільки за бажанням і не більше чотирьох годин на добу, отримуючи заробітну плату. На практиці виходить, що у Ковелі в’язні гарують з ранку до ночі, нагадуючи рабів.

За офіційною статистикою, кожен 3 неповнолітній засуджений у майбутньому знову опиняється за гратами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто їх туди не запрошував...сіли на термін через свою тупість,обмеженість і зухвалість...тепер хай не ниють,матимуть стимул,аби більш ніколи не робити такого,аби не попасти знов назад
Відповісти
Олексію,не будьте такими категоричними.Від тюрми і суми не зарікайся -народна приказка.Крім того нам всім добре відомо яке поодажне наше правосуддя
Відповісти
Правильно написала Людмила.Дорослі оступаються, а це практично діти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні