«Продаж сільськогосподарських земель – це злочин», - Валерій Бондарук*

2
2
«Продаж сільськогосподарських земель – це злочин», - Валерій Бондарук*
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» розпочинає підготовку до референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі.

Про це стало відомо 10 квітня під час прес-конференції керівника волинського обласного осередку «Батьківщини».

В.о. голови обласної партійної організації Валерій Бондарук розповів, що «Батьківщина» разом із Асоціацією фермерів та приватних землевласників України розпочинає підготовку до всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж землі.

Кажуть, спонукав до цього лист, який підписали Президент, Прем’єр-міністр, міністр фінансів та голова НБУ. В листі зокрема йдеться про те, що вже цього року сільськогосподарська земля піде на торги. Також низка народних депутатів направили подання до Конституційного суду щодо скасування мораторію на продаж сільгоспземель, який діє до кінця року.

«72% території України – це сільськогосподарські землі. Це найбільше наше багатство і в такий складний економічний час, маючи такий невеликий достаток населення, ввести продаж сільськогосподарської землі – це злочин», - заявив Валерій Бондарук.

З його слів, розпочати продаж землі можна лише тоді, коли звичайні фермери будуть в змозі її купити. А для цього влада повинна запровадити стратегію державної підтримки фермерів та селян-одноосібників, зокрема встановити єдиний податок – податок на землю, відкрити кредитні лінії не більш як під 3% річних, гарантувати людям надійний соціальний захист.

Батьківщинівці бояться, якщо продаж сільськогосподарської землі розпочати найближчим часом, «аграрна мафія» просто забере усі паї, адже наразі не сформована ринкова вартість землі.

«Земля – це багатство народу і це закріплено Конституцією. Вирішувати продавати чи не продавати землю без згоди українців не можна. Тому ми ініціюємо всеукраїнський референдум щодо заборони продажу сільськогосподарської землі», - наголосив Валерій Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще більший злочин наживатися на чужих хворобах, продаючи ліки в 3-4 рази дорожче, ніж, наприклад, у Польщі.
Відповісти
Мораторій- це злочин,який дозволяє прихватизувати безплатно землі. Не можна власникам паїв забороняти розпоряжатися їх приватною власністю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні