--> Волинська школярка зробила унікальну книгу-вишивку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська школярка зробила унікальну книгу-вишивку

0
-2
Волинська школярка зробила унікальну книгу-вишивку
Семикласниця з Любомля вишила книжку з власними віршами та представила її на третьому етапі конкурсу "Книг8оманія-2017".

Конкурс відбувся в кінці березня в Луцьку, Любомльщину представляли переможці районного конкурсу, серед них була Мирослава Маслянка, учениця 7, - пише Район.Любомль.

Дівчинка представила книгу «Вишита мрія моя», у якій власні вірші, вдало підібрані по тематиці, та ілюстрації вишила нитками та бісером, – пише газета «Новий погляд+» за 8 квітня.

Видання складається із восьми сторінок. За таку незвичайну роботу члени конкурсу присудили їй ІІ місце.

«Ідея вишити книгу прийшла спонтанно, − розповідає Мирослава. – Якось з мамою займалися рукоділлям і в мене промайнула думка: от якби зробити щось оригінальне, щоб такого ще не було ні в кого… І мама запропонувала спробувати вишити вірш».

Робота над виданням тривала близько року. В останні дні перед конкурсом приходилося й ночами займатися улюбленою справою, щоб встигнути все довести до ладу.

«Мирослава почала вишивати книгу не спеціально для конкурсу. Тоді навіть думки про це не було, − долучається до розмови мама. – Цього забажала її душа. Вона любить цікаві та оригінальні речі. Тому робота приносила донечці велике задоволення».

А ще дівчинка дуже любить читати, пише чудові вірші та відвідує музичну школу – грає на фортепіано. Восени вона виборола перше місце у конкурсі гумористів. Її надихає природа, весь навколишній світ.

«Віршовані рядочки приходять в голову самі, наче мені хтось надиктовує. Тоді стараюся їх швиденько записати, щоб не забути. Але коли доводиться щось створити на конкурс, тоді пишеться важче, треба добре обдумувати кожне слово», − ділиться Мирослава.

Мама і донечка дуже вдячні Галині Миколаївні Дзей, заступнику директора районної бібліотеки по роботі з дітьми, за допомогу і чудову підготовку до конкурсів. Вона дуже вміло підказує, що і як краще зробити.

Навчання дівчинці дається легко. Майже постійно в чомусь задіяна. Вільного часу обмаль.

«О 8-ій годині йде в школу, після закінчення уроків – у музичну. Там займається до 18−19 години. Потім ще вчить уроки. Відпочити вдається лише у вихідні», − зізнається мама Мирослави.

Дівчинка постійно бере участь у різних конкурсах. Минулого року, в «Книгоманії-2016» вона дійшла аж до всеукраїнського етапу і представляла Волинську область у Львові.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні