«Наша держава принизила людей, довівши їх до межі існування», – нардеп Ірина Констанкевич

7
6
«Наша держава принизила людей, довівши їх до межі існування», – нардеп Ірина Констанкевич
Майбутня пенсійна реформа повинна насамперед захисти інтереси українців, які отримують жалюгідну пенсію, хоч і пропрацювали на розвиток держави десятки років.

Йдеться про людей, які вийшли на заслужений відпочинок до 2011-2012 рр. Про це 7 квітня з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат Ірина Констанкевич, - інформує прес-служба УКРОПу.

«Наша держава принизила цих людей, довівши їх до зубожіння й фактично до межі існування», – заявила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що громадяни, які пропрацювали по 30, 40 і навіть більше років, увесь цей час вкладали у розвиток країни не лише свої сили і здоров'я, а й пенсійні внески, розраховуючи на гідну підтримку в майбутньому.

Однак держава нарахувала цим людям мінімальну пенсію у розмірі 1400 гривень, яка до того ж уже майже п'ять років не індексується і не осучаснюється.

Крім соціальної та економічної складових, проблема має ще й моральний аспект, адже на ці покоління випали страшні випробування повоєнних років і радянського тоталітаризму.

«Зараз, коли незалежна Україна демонструє таке ставлення до своїх громадян, у них виникає запитання: ким вони є у цій державі і чим ця держава є для них», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп закликала колег-парламентарів проконтролювати запровадження реформи й виправити несправедливість.

Ірина Констанкевич також звернулася до спікера Верховної Ради з проханням включити до порядку денного законопроект про справедливе стипендіальне забезпечення (№ 5612), який ініціював УКРОП.

У ньому пропонується на законодавчому рівні передбачити право на отримання академічної стипендії для щонайменше 50% студентів та визначити чіткі критерії її нарахування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця і Ко постійно займаються підкупом виборця. Це є принизливо і є злочином.
Відповісти
Палка і ко, от що насправді принизливо
Відповісти
Фонд Палиці служить для підкупу виборця, чому прокуратура мовчить?
Відповісти
Да про що ви говорите? Держава наша поставила нас раком, а ми стоїмо та мовчимо! Янукович бик і то тримав економіміку а не оббирав нас! Демократи срані мають нас а ми ведемося!
Відповісти
Таке враження, що Констанкевич не предстасавник держави, а критик.
Відповісти
Пані Констанкевич,це_наша пані,яка професійно вміє розчулити любого лоха і лох тут же починає співчувати,переживати і ---------ВІРИТИ!
Відповісти
Як я радію що ми в європі. Все ж не головне .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні