Нардепа Лапіна просять з'явитися в суд для свідчень

1
6
Нардепа Лапіна просять з'явитися в суд для свідчень
Суд продовжує розглядати справу про "пригоду", яка влітку трапилася із народним депутатом Ігорем Лапіним, і намагається з'ясувати, чи його хотіли обікрасти, чи пограбувати.

Чергове засідання Луцького міськрайонного суду у цій справі відбулося в п'ятницю, 7 квітня.

Прокуратура висунула звинувачення двом затриманим зловмисникам у грабежі, тобто – відкритому викраденні майна (ст. 186 Кримінального кодексу). Проте після дослідження доказів готова змінити звинувачення на крадіжку, здійснену групою осіб (ч.2 ст.185).

Для того, щоб розібратися в складі злочину, прокуратура попросила викликати на судове засідання Ігоря Лапіна, який попередньо погодився прийти в суд.

"Я ще буду два роки сидіти в тюрмі, поки Лапін прийде? Він написав, що повністю довіряє рішенню суду. Скільки я можу в тому СІЗО гнити? Застава за цією статтею -
30-40 тисяч, мені впаяли 128 тисяч. Я в цьому бачу упередженість", - не погодився з такою пропозицією підозрюваний Дато Арахамія.

Через емоційне звернення обвинуваченого суддя Ігор Ясельський змушений був оголосити перерву, проте в перерві гарячі обговорення між двома підозрюваними та їхніми захисниками ще більше загострилися.

До слова, обидва затримані – Дато Арахамія та Емір Харчілава – є громадянами Грузії, проте тривалий час проживають в Одесі, мають там сім’ї. В Еміра – непогашена судимість і він наразі перебуває на волі, сплативши заставу 128 тис грн. Натомість Дато з червня перебуває у луцькому слідчому ізоляторі. У злочині брав участь і третій чоловік – водій, проте його особу встановити так і не вдалося.

У зв'язку з таким нерівним становищем двох обвинувачених, Дато Арахамія наполягав на терміновому продовженні розгляду справи. Або ж - зміні запобіжного заходу на домашній арешт.

Натомість Емір Харчілава має умовний термін і винесення судом вироку загрожує йому реальним терміном. Відтак, він зацікавлений у відтермінування вироку.

Зрештою, після тривалих суперечок Дато вмовили зачекати, поки свідчення дасть Лапін і перенести розгляд на 29 травня.

Нагадаємо, інцидент трапився 9 червня минулого року. Як розповів Ігор Лапін відразу після події, до нього підійшов чоловік кавказької зовнішності і вказав на неполадки автомобіля. Коли ж Лапін пішов перевірити, інший чоловік викрав із салону авто барсетку. Також депутат заявив, що втікаючи із місця злочину, у нього двічі стріляли.

На попередніх засіданнях суд допитав свідків та розглянув відео-докази.

На відео видно, як Ігор Лапін стріляв в автомобіль, на якому пробували втекти грабіжники. Слідство не довело, що нападники стріляли: в їхній автівці не було виявлено ні зброї, ні гільз, ні слідів від пороху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вор должен сидеть в тюрьме
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні