--> Прихожани волинського храму відмовилися переходити в Київський патріархат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прихожани волинського храму відмовилися переходити в Київський патріархат

33
3
Прихожани волинського храму відмовилися переходити в Київський патріархат
Прихожани Різдво-Богородичного храму УПЦ в Горохівському районі не прийшли на збори, де мало вирішуватися питання переходу в Київський патріархат і підписалися проти зміни патріархату.

У середу, 5 квітня у клубі села Михлин Горохівського району мали відбутись збори сільської громади, на котрих планувалось оголосити про перехід місцевого храму УПЦ у розпорядження Київського патріархату, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

На час, призначений до початку зборів, у клубі перебувала тільки делегація Волинської єпархії УПЦ. Протягом наступних тридцяти хвилин до зали зайшли ще кілька місцевих жительок, а потім – численні представники Київського патріархату на чолі з Горохівським деканом Андрієм Сидором.

Решта жителів села Михлин до теми зборів інтересу не проявила.

Представники Волинської єпархії УПЦ публічно заявили про непричетність будь-кого з віруючих та священиків до цієї ініціативи.

У делегації УПЦ КП запевнили, що їх запросила помолитись за душу новопреставленого священика громада. На зборах був присутній депутат Волинської обласної ради Андрій Турак також був присутній, але публічно не висловлювався.

Під час дискусії на зборах жодних протоколів чи регламентних дій не велося.

За короткий час члени громади Української православної церкви села Михлин у кількості понад 110-ти чоловік утворили підписний лист, в якому засвідчили власними підписами, що вони не мають бажання до зміни конфесійної підлеглості.

Після закінчення зборів громада УПЦ разом зі священнослужителями Волинської єпархії помолилась за упокій душі свого новоспочилого настоятеля.

Нагадаємо, у Волинській єпархії УПЦ повідомили, що представники УПЦ Київського патріархату хочуть захопити їхній храм.

Також у представники УПЦ говорили, що ініціатором переходу в УПЦ Київського патріархату є депутат Волинської обласної ради Андрій Турак.

У свою чергу Андрій Турак заперечив свою причетність до переходу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сцикуни і слуги москви. пану тураку подяка за позицію
Відповісти
підлизнула хорошо, молодець)
Відповісти
Підлиза і все
Відповісти
Слава Богу! Не вдалося Тураку-дураку людей в розкол пихнути. Будуйте собі,а влюдей ХРАМИ не забирайте!!!
Відповісти
Молодці, бо МП - це хоча б, церква ,а КП - це суцільна агітація за рошен
Відповісти
А ти знаєш, що пан Порошенко прихожанин УПЦ МП?? Чи тобі так аби бовкнути??
Відповісти
Брехня
Відповісти
як довго таке бидло як турак буде пхати скрізь свого носа?
Відповісти
Москвофільські ЗОМБІ. Земляки, за вас соромно! Наш козацький рід плюндрувала Москва, захопила силою і підкупом підпорядкувала Київську митрополію Московському патріархату у 17ст. А тепер - нащадки славного козацтва - голосують за гвалтівника усього українського - кремль з його гундяєвськими шаманами!!! ГАНЬБА!! І СОРОМ!!!
Відповісти
це ви там вчора розорялися на "зборах"? нічо, що публіка не зійшлася подивитись на цирк?
Відповісти
козаки таких як турак та філарет на палю садили. це негуманно, але гопота інакше не розуміє. так що не підстроюйтесь під козацький рід)
Відповісти
До речі козаки не ходили до церкви Київського патріархату... От "нєсастиковачька"
Відповісти
козаччина піднялась як спротив унії передусім. бо давити людей можна рівно до певної межі, коли вони беруться за вила. а це зараз те саме відбувається.
Відповісти
уяви, і в кацапську церкву не ходили!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А хто ходить в кацапську? То ідея - фікс в націоналістів... Є люди зі своїми прибамбасами і тараканами в голові. Хтось хоче не зрозуміло чого(русского міра іт.д.) але це не означає, що всі моляться на Расію.... Тут це ні до чого. Насамперед потрібно говорити про сприйняття церкви іншими помісними церквами... А щодо козаків, то вони ходили в церкву, яка була в євхаристичному спілкуванні зі всіма православними церквами... І в тому числі з Московським патріархатом... Отак то диванні вчені-історики
Відповісти
метушня вся почалася, коли патріарх українських єпархій у Константинополі сидів. щось візг і стрибки були, думається, ті самі, що зараз.
Відповісти
А до чого тут Кацапи, патріархат і церква це різне
в нас УПЦ, а не РЦП
Відповісти
Лугандонія починалася з моління російською... Хочете у Михлині Гіві та Моторол - вони теж молилися кремлівській мамоні?! Отримаєте! ГАньба! збидляченим мешканцям району!
Відповісти
у Михлині громада українською молиться, хворе. заїдь хоч туди подивись де той храм є.
Відповісти
як то українською моляться за здоровя кирила? то ж кирилові низько це
Відповісти
як у вас маразми, для чого в інтернети пхаєтесь?
Відповісти
Та ви хоч щось у тих молитвах розумієте? Пакі і Пакі...іже...ніже... Але для фанатиків розуміти й нічого не треба! За них пуцін подумає, і підтримку надасть на оббовванювання хохлов масковскімі папамі.
Відповісти
Все зрозуміло... Діди наші університетів не закінчували і все розуміли і набожними були... Тисячу років все було зрозумілим... Отак-то тупіє людство... не розуміє.... бідненькі.... Чи може вам просто треба тризуба на престолі поставити, замість розп'яття? А???
Відповісти
ти хоч одну Єктенію знаєш?
Відповісти
моліться щиро вдома, а не сваріться ....Коли і що говорив Христос про патріархати, канонічність, благодать... Де можна почитати... ? Чи він говорив - де двоє чи троє зберуться в ім'я моє , там я посеред вас. Храм - це не означає обов'язково будівля, а ще Храм в душі (Вірити в Бога, що на небі).Чи Бог мене і Вас запитає про патріархати на Страшному суді, чи за наші вчинки ? Маємо 10 заповідей Божих і повинні старатися їх дотримуватись ...( щось про канонічність і патріархати там не сказано) . Про людей можна казати і судити за їхні вчинки.( Людина може щиро молитися і вдома, і в дорозі, і в полі і Бог її почує...) Майте Бога в серці і ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО ! По ваших ділах буде Вам дано... А в Україні- ненці Храми належать усі - УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ, НАМ УКРАЇНЦЯМ - ХРИСТИЯНАМ . На рівні м.Києва давно вищі церковні чини це питання мають вирішити, а не парафіяни між собою пересварюватись.
Відповісти
от тому в церкву і не хожу, краще - вдома помолитись
Відповісти
Христос дав нову Заповідь : Любіть один одного. Щось любові між людьми по ділах не бачу і не читаю в коментарях...
Відповісти
Що Турок, обісрався ? Отак скоро тебе будемо гнати з села і повернеш награбовані гроші і майно громаді. Думав дальше нас дурити і в каламутній воді ловити рибу. А гроші, які тобі дав Михаїл за захват Храму повернеш назад.
Відповісти
дуже добра тенденція , що спробували, за третім разом вдастся!!! А мацква дуже добре спонсорує всілякі манастирі мацковські, там , де бабло гуляє!
Відповісти
дуже добра тенденція , що спробували, за третім разом вдастся!!! А мацква дуже добре спонсорує всілякі манастирі мацковські, там , де бабло гуляє!
Відповісти
Де ви бачали таку націоналюну травля проти людей?? Тільки в Україні і тільки з подачі влади. Коли бо кричали на майдані попи беріть зброю - вони перемтали бути попами і стали політиками. Єдині хто закликав про мир УПЦ, та її зараз за це й провокують та стараються придушити - а це вже зовсім не Європейські цінності, та й ніяка не патріотична мрія. Це більш схожа на гітлерівську позицію - або з нами, або прощавай. Ганьба таким людям.
Відповісти
Як казав Христос: Всі хто візьмуть зброю і від зброї загинуть
Відповісти
Києво-Печерська Лавра теж МП і, що тепер, ви притензіїї ставте до митрополита Онуфрія, а КП - розкольники, які не затверджені в міжнародному сенаті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні