У Луцьку видобувають електрику з вітру

6
3
У Луцьку видобувають електрику з вітру
На даху однієї з луцьких багатоповерхівок розмістили вітрогенератор.

Про це на своїй сторінці на Фейсбуці написав Олександр Плісецький.

Новітні технології вже запроваджують і в Луцьку. Так, на одному з будинків на проспекті Соборності винахідливий і заощадливий господар поставив вітряк, який переробляє енергію вітру в струм.

"Передові технології вітроенергетики уже у нас. Луцька багатоповерхівка", - йдеться у дописі спостережливого лучанина.

Довідка:

Вітрогенератор (вітрова турбіна) — пристрій для перетворення кінетичної енергії вітру на електричну. Пристрій складається з вітрової турбіни, електрогенератора та допоміжного обладнання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк знову переду усієї Європи
Відповісти
я - проти
Відповісти
Воно, наче б то, молодець. Я сам за. АЛЕ! Свого часу багато шуму наробили "супутники" на дахах - через вплив вітру відбувалося поступове руйнування даху. Причому тарілка - просто стоїть. А ця "комедія" - ще вібрує і гуде. То з таким же успіхом я можу вдома на 5-му поверсі поставити пічку на переработці (маю її дофіга) і топити. Пофігу ЖЕК, сусіди і всякі там норми
Відповісти
По-перше, таке можна робити на (біля) власного будинку. По-друге, в Луцьку відсутня "роза вітрів". Вітряки ставлять морські держави. Навіть в Криму, в Саках, вітряки працюють 10% загального часу. Вони просто є елементом місцевого пейзажу.
Відповісти
Петю! Хай робить, що хоче - але днем раніше Сиротинська робила ай-яй=яй за городи біля багатоповерхівок, а тут - на тобі - вібратор на даху, невідомо, хто виробник, який там захист від обертів, від пожежі та ін. Бардак, що в столиці, що на периферії
Відповісти
У нас не вітрова зона. У нашому регіоні були б набагато ефективніші сонячні батареї. У Луцьку працює інтернет-магазин де можна купити обладнання для домашніх сонячних електростанцій.
kworum.com.ua Ласкаво просимо! Телефонуйте, запитуйте.
До-речі на даху багатоповерхівки теж можна їх ставити (правда треба оформити трошки паперів для цього ціла)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні