Луцькі депутати підтримали кандидатури заступників мера

9
-3
Луцькі депутати підтримали кандидатури заступників мера
Депутати, які входять до бюджетної та земельної комісій, підтримали кандидатури нових заступників Луцького міського голови на черговому засіданні у вівторок, 4 квітня.

Зокрема, на посаду першого заступника розглядалася кандидатура голови Ківерцівської райради, укропівця Григорія Недопада. Кандидати на посади замів з питань діяльності виконавчих органів - луцький депутат-радикал Костянтин Петрочук, луцький депутат-батьківщинівець Григорій Пустовіт та начальник юридичного управління міськради Олександр Рачков.

Першою питання розглядала земельна комісія.

"Нам треба швидше затвердити заступників, фактично лишився із заступників тільки Юрій Вербич, а роботи - багато", - анонсував кандидатів в.о. мера Ігор Поліщук і перепросив, що рішення доводиться приймати в поспіху.

Земельна комісія фактично без обговорення підтримала кандидатів більшістю голосів, утримався лише свободівець Микола Романюк.


На бюджетній комісії кандидатури заступників розглядалися ретельніше - кожному задавали запитання про найперші робочі плани.

Насамперед депутати поцікавилися, які напрямки будуть курувати заступники. Відтак, Пустовіт буде опікуватися питаннями освіти, медицини і культури (на місце Андрія Киці), Рачков - підприємництва, будівництва та транспорту (на місце Сергія Григоренка), а Петрочук - спорту, екології, надзвичайних ситуацій (на місце Юрія Моклиці).

Павло Данильчук нагадав депутатам, що рік тому вони разом із УКРОПом були проти такої кількості заступників, адже два призначення - Григоренка та Моклиці - були політичними. Відтак, поцікавився, чому кількість заступників не скоротили.

Ігор Поліщук пояснив, що він виконує обов'язки міського голови, а тому менеджмент міста і без того скоротився на одну людину. А також запевнив, що має амбітні плани на кожну із галузей.

Депутати також поцікавилися, чи не буде "глибших" кадрових чисток у міськраді, і чи будуть заміняти начальників управлінь та департаментів. "Будемо радитись і з заступниками, і з громадськістю. Буде два критерії: професійність і моральність", - відповів Поліщук.

Кожному із потенційних заступників депутати надали слово.

"Не буду відразу махати шаблею, введуть в курс справи, порадимося з Ігорем Поліщуком, а тоді будемо приймати рішення", - зауважив Григорій Недопад.

Натомість Ігор Поліщук визначив пріоритети, які поставить перед першим заступником. Це - контроль за ремонтами доріг та прибудинкових територій; раціональний розподіл коштів, аби не допустити такої ситуації, як була із реконструкуією вулиці Лесі Українки; а також проведення незалежного аудиту трьох основних комунальних підприємств - ДКП Луцьктепло, КП Луцькводоканал і КП Луцьке підприємство електротранспорту.

"Бачення депутата і бачення керівника - різні речі. Тому на першому етапі я планую зустрітися з управлінцями, щоб зрозуміти, які є проблеми. Друге - оцінити обстановку і можливості для вирішення цих проблем. Мав я і кадрові бачення, але знову ж таки - це було з позиції депутата. Вважаю, що кожному треба дати шанс працювати з новою командою, але будуть і втручання - десь терапевтичні, а десь і хірургічні. Немає жодного посадовця, до якого не буде критичного погляду, але й не буде огульних звільнень", - поділився своїми планами Григорій Пустовіт. А також пообіцяв зміни, приміром - розвиток приватної освіти.

В Олександра Рачкова депутати поцікавилися, як він ставиться до підняття вартості проїзду в міських маршрутках.

"Я звик у своїй роботі виходити з позицій реалій. Якщо реальна картина склалася так, що межа ліквідності, наприклад, 3,80 грн чи 3,90 грн, то їздити собі у збиток перевізник не буде", - прокоментував Рачков, уточнивши, що з іншого боку розуміє обурення лучан.


Ігор Поліщук натомість пообіцяв, що до питання вартості проїзду в маршрутках ще повернуться: проведуть ретельний аналіз. Також він зауважив, що такий крок мали б зробити попередні представники міської влади і особисто він переконаний, що Сергій Григоренко лобіював рішення про подорожчання проїзду, відстоюючи інтереси перевізників.

"Не тільки спорт є запорукою здоров'я, а й екологія. Тому не будемо забувати про парки і зелені зони, будемо їх зберігати, більш облагороджувати", - пообіцяв Костянтин Петрочук.

Депутати запитали, чи буде він продовжувати роботу над ліквідацією КП "Парки і сквери", яку розпочав Юрій Моклиця. Петрочук відповів, що спершу детальніше вивчить питання, але попередньо розуміє, чому ініціювали це рішення. Аналогічну позицію кандидат озвучив і щодо перспектив подальшої роботи КП "Ласка", що займається безпритульними тваринами.

Більшістю голосів бюджетна комісія підтримала усіх чотирьох кандидатів. Утрималися від голосування лише представник Самопомочі Тарас Шляхтич і свободівець Богдан Богонос.

Остаточно рішення про призначення нових заступників буде розглядатися на сесії міськради в четвер, 6 квітня.


Нагадаємо, напередодні Павло Данильчук на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що кандидатури Недопада, Пустовіта, Рачкова та Петрочука розглядатимуться на засіданні бюджетної комісії, а відповідні проекти рішень про їхнє призначення уже готові.

Крім того, стало відомо, що заяву на звільнення окрім Тараса Яковлева, Сергія Григоренка та Юрія Моклиці написав заступник із питань освіти і медицини Андрій Киця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пустовіт тепер накерує. Купить ще один автобус для філармонії.
Відповісти
ЛУЧАНИ! Вимагаємо повного перезавантаження влади в Луцькій міській раді,поки не настав повний пі.дець. А він не за горами. І підкрадається,як кажуть кацапи_мєдлєнно,но увєрєнно!!!
Відповісти
Григорій Вікторович Недопад людина з великоі букви він наведе порядок
Відповісти
Я думаю, що "краще" вернути старе шобло.
Відповісти
Банда мародерів відступила до корита
Відповісти
Пустовіт: "втручання - десь терапевтичні, а десь і хірургічні". Це як у його подружки Л.Духневич. Втручання людям -хірургічні і терапевничні, а мені і дітям велика нерухомість і гроші.
Відповісти
Пустові-антісеміт працює на єврейську партію. Куда катітся мір?
Відповісти
він сидить у земельній комісії, і якшо шось то піде фунтом за злочини укропа.
Відповісти
Мо, звільнять таки ту Євпак, що призначили на прохання Вусенко?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні