Луцька «Волинь» святкує день народження

1
-2
Луцька «Волинь» святкує день народження
Футбольний клуб "Волинь" святкує 57 років з дня заснування команди.

3 квітня 1960 року команда отримала таку назву, коли заявлялася на чемпіонат, - йдеться на сайті ФК "Волинь".

На початку 1960 року у зв'язку з розширенням другого дивізіону радянського футболу - класу "Б", Луцьку надали місце серед команд-майстрів. Оскільки найсильніша команда міста й області - ГБО(Гарнізонний будинок офіцерів) знаходилася в армійському підпорядкуванні, то вирішили створити абсолютно новий колектив під егідою обласної організації Добровільного спортивного товариства "Авангард".

Свою назву команда отримала 3 квітня 1960 року, коли настав час заявлятися на чемпіонат. Як згадує гравець "Волині" тих часів Михайло Кузьмін, на зібранні команди гравці й керівництво довго вирішували яку ж назву дати команді.

Пропонували і "Динамо" (провідна команда області у 1946-56 рр.), і більш патріотичну "Стир", доки хтось з гравців не сказав слово "Волинь"... Після невеликої паузи усі зашуміли і одноголосно визнали, що це - саме те, що треба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарного святкування!!! А на десерт - вишенька з пониженням у класі або взагалі зникнення клубу! Ура!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні