Волинянин роками судиться за розбиту в аварії машину

1
2
Волинянин роками судиться за розбиту в аварії машину
Машину сім’ї Загорських майже чотири роки тому стукнули на стоянці в Іваничах. Відтоді минуло безліч судів та експертиз, та потерпілі переконують – збитки досі не відшкодовані. Тим часом вартість ремонту машини з ростом валюти також збільшилась.

ВИНУВАТЦЯ ДТП ВИЗНАЧИЛИ ШВИДКО

Мешканець Іванич Микола Загорський розповідає, що його дружина Світлана ще у травні 2013 року приїхала на ринок продавати молоко. Припаркувала неподалік авто Fiat Scudo, не встигла далеко відійти, як раптом почула удар. Виявилось, що в машину в’їхала інша жінка на Hunday.

Пошкодження зафіксували та склали протокол даівці. Згодом в Іваничах відбувся суд, на якому Інну Дячук визнали винною у скоєнні ДТП. За це жінка заплатила 340 гривень штрафу.
«Вона свою провину визнала, заплатила штраф, але ми з дружиною були переконані, що маємо право на компенсацію збитків – машину ж потрібно ремонтувати», - розповідає Микола Загорський.

СТРАХОВИКИ ЗБИТКИ ОЦІНЮЮТЬ ПО… ФОТО

«Оскільки машина цієї жінки була застрахована в страховій компанії «Нова», ми звернулись до цієї контори. В страховій компанії сказали, які документи потрібно надіслати, ми надіслали і чекали, коли ж до нас приїде експерт оцінити збитки, але він так і не приїхав. Тоді ми почали телефонувати, цікавитись, в чому ж справа, а вони кажуть, що не можуть до нас приїхати, бо в нашому регіоні немає представництва цієї страхової компанії», - продовжує чоловік.

Тоді потерпілих попросили сфотографувати розбиту машину і вислати фото страховикам. Попри своє здивування, пан Микола так і зробив.
Потому в очікуванні минуло чотири місяці і врешті прийшли обіцяні гроші – аж… 500 гривень 91 копійка.

«Я був здивований, тому що за ті 500 гривень нічого не зробиш. Почав телефонувати в страхову компанію, а там відповіли, що в них така методика і більше вони нічого не заплатять», - пояснює волинянин.

ЗГОДОМ СТРАХОВА КОМПАНІЯ ПРОСТО ЗНИКЛА


Микола Загорський каже, що після цього вирішив провести експертну оцінку автомобіля, аби зафіксувати всі пошкодження на папері.
Луцький експерт описав пошкодження і дав свої висновки, що на той момент на відновлення автомобіля потрібно більше 5 тисяч гривень.

Тоді чоловік надіслав заяву до суду і лист в страхову компанію. А згодом дізнався, що такої страхової компанії вже не існує – її ліквідували за невиплату коштів різним установам та позбавили ліцензії.
Страхову компанію позбавили всіх ліцензій
Страхову компанію позбавили всіх ліцензій

Відтак, потерпілий направив свої позивні вимоги безпосередньо винуватиці ДТП. Втім, суддя справу залишив без розгляду, бо заява була складена неправильно.

Зрештою, Микола Загорський переніс справу до Нововолинська. Та й там його біді не зарадили – вже у березні 2017 року суд заяву відхилив, мовляв експертна оцінка автомобіля не являється доказом, якщо її призначив не суд. Також суддя вирішив стягнути з подружжя Загорських по 750 гривень на користь винуватиці ДТП за послуги її адвоката.

«Мою машину побили, коли вона стояла на зупинці, то в чому моя провина? Це підтвердив експерт, мій адвокат. Я вважаю, що суд порушив мої права. Мене ошукано», - наголошує чоловік.

Він каже, що звертатиметься до Апеляційного суду, аби відстояти свої права.

ВАРТІСТЬ РЕМОНТУ ВИРОСЛА ВТРИЧІ


Микола Загорський каже, що в аварії його машині розбили праву фару, решітку, бампер, номерний знак та емблему, за деякий час потік й радіатор.

«Двигун не постраждав, машина їздила, але через те, що вона іноземного виробництва, усі деталі і їх заміна дуже дорогі. Мало того – у 2015 році експерт нарахував збитків більше, ніж на 5 тисяч гривень, а зараз це коштує 15 тисяч через зміну курсу валют. Крім того я оплатив два експертні висновки, масу ксерокопій, послуги адвоката. Загальні витрати перевищують 20 тисяч гривень», - наголошує волинянин.

ВИНУВАТИЦЯ ДТП КАЖЕ, ЩО НА НІЙ ХОЧУТЬ НАЖИТИСЬ


Натомість винуватиця ДТП Інна Дячук (нині Мелих) своєї провини не заперечує, але запевняє – усі збитки уже відшкодувала страхова компанія.

«Всі суди цій людині вже відмовили, бо на місці ДТП склали протокол, зафіксували пошкодження. І тут через півроку людина, наїздивши тисячі кілометрів, робить експертний висновок. Ну це смішно!», - каже жінка.

«Він вирішив просто поремонтувати свою машину за мій рахунок. А чого він відразу не кинувся робити експертизу?», - додає Інна Дячук.

Вона переконує – служителів Феміди ніхто не підкупляв і вони прийняли справедливі рішення.
Теги: дтп, суд, статті
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Експертизу проведено зразу після того як страхова компанія заплатила 500 грн і стало зрозуміло що за ці кошти машину невідремонтувати. Попри все винуватця ДТП було запрошено заказним листом на проведення експертизи, в якій вона могла взяти участь.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні