--> «Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку» , - Ігор Палиця про теракт у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку» , - Ігор Палиця про теракт у Луцьку

2
5
 «Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку» , - Ігор Палиця про теракт у Луцьку
У Луцьку хочуть провести круглий стіл з представниками Посольства Республіки Польща в Україні за участі громадськості, щоб продемонструвати єдність добросусідських взаємовідносин.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця у своїй офіційній заяві.

Текст звернення далі подаємо без змін:

"У ніч на 29 березня в Луцьку невідомі з гранатомета поцілили в будівлю Генерального Консульства Республіки Польща. Ця зухвала провокація поки що невідомого злочинця або ж кількох зловмисників – ніщо інше як спроба посіяти зерно розбрату між нашими державами.

Як голова Волинської обласної ради і як громадянин України категорично засуджую вияви агресії стосовно Польщі та поляків. Сподіваюся, що керівництво управління Національної поліції, обласної прокуратури та управління Служби безпеки в області докладуть усіх зусиль, аби цей прикрий інцидент було розслідувано максимально швидко та об’єктивно, а винних покарано відповідно до закону. З боку Волинської обласної ради гарантую підтримку та співпрацю.

Польща була, є і, переконаний, буде нашим стратегічним партнером та союзником, а поляки завжди будуть близьким та братнім нам народом. Наші держави пам’ятають болючі уроки історії й цінують добросусідські відносини. І жодні провокації не повинні підірвати взаємну довіру. Для українців Польща є не тільки близьким сусідом, а й другом, який повсякчас демонструє свою підтримку: і на євроінтеграційному шляху України, і нині, коли наша держава потерпає від російської агресії.

Попри непросте минуле, Польща та Україна завжди знаходили шляхи до порозуміння та підтримували одна одну у прагненні до розвитку та забезпечення миру. Уже більше чотирьох місяців ми ведемо перемовини та листування з представниками Посольства Республіки Польща в Україні щодо проведення у Луцьку великого «круглого столу» за участі священиків, громадського сектору, інтелектуальної еліти, політичних та державних діячів з обох сторін. Мета цієї майбутньої зустрічі-конференції – продемонструвати єдність і непохитність добросусідських взаємовідносин і аж ніяк не намагання аналізу непростих історичних подій, які пов’язують наші народи.

Переконаний, що ця зустріч неодмінно відбудеться, і ми покажемо нашу єдність всьому світу. Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку відносин між нашими державами. Певен, що любов переможе ненависть!"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви вже своєю бездіяльністю (бурштин затьмарив очі),довели ситуацію в місті до непередбачуваної.Луцьк такого ще не знав,щоб за одну ніч розстріляли консульство і порозбивали вікна в трьох банках. Не важливо.що вони російські.Важливий сам факт.
Відповісти
і ще понищили українські памятники в Польщі
КГБ працює над поляками
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні