--> Волинські старшокласники відвідали Верховну Раду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські старшокласники відвідали Верховну Раду

0
-5
Волинські старшокласники відвідали Верховну Раду
Півтори сотні учнів 9-11 класів з Камінь-Каширського, Любешівського, Ківерцівського та Маневицького районів відвідали столицю України.

ПІШОХІДНА ПРОГУЛЯНКА ВИЗНАЧНИМИ МІСЦЯМИ СТОЛИЦІ


Розпочався екскурсійний маршрут школярів із пам’ятника генералу Ватутіну поряд із Верховною Радою, - інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Не менше вразили школярів маєтки Печерського району Києва – особняки Зайцева та Гальперіна, будинок 30-х років минулого століття для військових, Національний Банк України, маєток Лібермана («іграшковий» будинок), Будинок з химерами та Адміністрація Президента.



Оглянувши перлини київської архітектури, школярі поринули у ретроспективу подій Революції Гідності на вулиці Інститутській.

Портрети героїв Небесної Сотні, серед яких є волиняни, прикували погляди дітей. Кожна інсталяція на Алеї Героїв Небесної Сотні нагадувала про те, що ці люди загинули за свободу та гідність українців.



Завершили екскурсію на Оглядовому майданчику. Тут школярам розповіли про основні об’єкти Майдану Незалежності та їхню символіку.

Також під час пішохідної прогулянки діти ознайомилися з історією дореволюційного фонтану в Маріїнському парку, побачили пам’ятники акторці Марії Заньковецькій та поетесі-волинянці Лесі Українці. Завершальним об’єктом став Маріїнський палац.

Школярі дізналися, коли й хто його збудував, яких історичних постатей «бачили» стіни палацу та який стосунок до нього має останній український гетьман.

У СТІНАХ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

Біля входу в парламент волинських школярів зустріла народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич. Діти із захопленням спілкувалися з народною обраницею. А учні із Сошичного подарували Ірині Мирославівні розписану українськими мотивами тарілку.

Народний депутат наголошує, що ідея провести таку екскурсію виникла давно.

«Якось проводила пару в студентів третього курсу. У нас була тема, пов’язана зі столицею, тому я запитала, хто із присутніх бував у Києві. Із 75 людей жоден не підняв руку. Мене це дуже вразило. Зрозуміла, що маю зробити все для того, аби молодь мала можливість їздити країною», – розповіла Ірина Констанкевич.



Під час екскурсії парламентом юним волинянам розповіли про архітектурну спадщину будівлі, композиційну та змістову складову картини «Державотворення» Олексія Кулакова.

Діти могли відчути себе нардепами, сфотографувавшись на місці, де народні обранці дають інтерв’ю. Проте найцікавіше у Верховній Раді приберегли на кінець – зал сесійних засідань. Протягом 78 років тут чимало змінювалося: від кількості депутатських місць до центрального зображення, де зараз розміщений національний прапор із малим гербом (колись на цьому місці були зображені спочатку Йосип Сталін, а згодом Володимир Ленін).



Також школярі мали нагоду пообідати у Верховній Раді. Усі були здивовані простотою «депутатської» їдальні та ціною комплексного обіду, вартість якого (40 гривень) відповідає вартості обідів у закладах громадського харчування Луцька.

ВРАЖЕННЯ ВІД ПОЇЗДКИ

Помічник народного депутата Ірини Констанкевич, керівник представництва Фонду «Тільки разом» у Любешівському районі Сергій Неймарк розповів, що під час відбору дітей було охоплено всі школи району I-II та I-III ступенів.

«Ми привезли 30 учнів. Усі вони – переможці районних, обласних або всеукраїнських олімпіад, лідери учнівського самоврядування. Для дітей надзвичайно важливими є такі поїздки, адже вони стимулюють їх до кращого навчання, до росту та подальших перемог», – зауважив Сергій Неймарк.

Враженнями поділилися й самі учні. Дар’я Абрамович із Люб’язя Любешівського району навчається у 10 класі. Дівчина спортсменка, штовхає ядро та займається легкою атлетикою.



«Дуже вражена екскурсією. Атмосфера Верховної Ради така особлива. Думаю, дехто з нас задумався над тим, щоб стати в майбутньому депутатом і покращувати життя України», – розповіла Дар’я.

У ролі народного депутата хоче повернутися в стіни парламенту одинадцятикласниця Юлія Пархомович із села Видерта Камінь-Каширського району.

«Сесійна зала не така велика, як задається по телевізору, але все одно вражає. Також мені дуже сподобалися будівлі під час вуличної екскурсії, розповіді про їхню історію», – каже дівчина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні