Зламані стереотипи: У Луцькому політесі викладач показував студентам гроші

1
-5
Зламані стереотипи: У Луцькому політесі викладач показував студентам гроші
Креативні пари – не новинка у Луцькому Національному технічному університеті. Доцент Микола Дзямулич розповів історію грошей на наочному прикладі.

Зазначимо, що вступне слово: «з 27 березня по 2 квітня відзначають Всесвітній тиждень грошей («Global Money Week-2017», - авт.)» – студентів-магістрів не зацікавила. А ось після того, як викладач почав діставати коробочки та футляри з монетами, усі підбігли дивитися.

Найбільшу увагу молоді привернули ювілейні монети «Небесна сотня», «Революція гідності» - те, що вони знають, що пережили. Ці металічні гривні не лише викарбувані з нейзильберу, а й покриті тамподруком (спеціальною фарбою).


«Вони гарні, пам’ятні, але вони не надто естетично цінні, бо цінується карбування, а тут, якщо фарба зітреться – будуть порожні площі», - прокоментував Микола Дзямулич.

З неменшою увагою студенти слухали і про паперові гроші. Найбільше вразили єгипетські піастри, які є «банкнотами-копійками» номіналом 5, 25 і 50 піастрів. А ще – купюра мільйон угорських пенге.


«Гіперінфляція 1945-46 років в Угорщині найцікавіша, на мою думку. Там влітку випустили мінімальну купюру 500 пенге. На початку листопада випустили вже мільйонну купюру, в грудні – мільярдну. А навесні побили світовий рекорд – 10 в 28 степені. До речі, писали словами, щоб нулі не домальовували», - розповів викладач-колекціонер.

Магістри фотографували найцікавіші монети та купюри та пообіцяли підтримати флешмоб в Фейсбуці: викласти світлини з хеш-тегом #globalmoneyweek.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А 200 не занадто за курсак, як на ті роки?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні