--> Луцькі чиновники хочуть обмежити виплати ОСББ на утеплення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі чиновники хочуть обмежити виплати ОСББ на утеплення

2
-3
Луцькі чиновники хочуть обмежити виплати ОСББ на утеплення
Члени міського виконавчого комітету погодили відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами кільком луцьким ОСББ, однак в майбутньому вони хочуть обмежити такі виплати з бюджету.

Про це стало відомо 28 березня під час засідання міського виконавчого комітету.

Члени виконкому прийняли рішення про відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами сімом ОСББ, які впровадили ті чи інші енергоефективні заходи.

При цьому директор департаменту ЖКГ Юрій Крась нагадав, що у членів виконавчого комітету раніше були сумніви щодо того, чи не завищили ціни на послуги ці ОСББ.

Він зауважив, що наразі відшкодувати відсотки цим об’єднанням необхідно, адже такою була обіцянка мерії. Однак, в подальшому, з його слів, варто переглянути умови міської програми і обмежити відшкодування з міського бюджету.

За те, щоб визначити в майбутньому граничну суму відшкодування ОСББ відсотків з розрахунку на одну квартиру виступив й перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

«Але варто зазначити, що в середньому бюджет сплачує 50-90 тисяч ОСББ, які встановлюють індивідуальний тепловий пункт, а коли ми ставимо прості лічильники, витрачаємо стільки ж. Звичайно, ІТП встановлювати ефективніше», - зазначив посадовець.

Нагадаємо, раніше за обмеження таких виплат виступав й депутат від «Радикальної партії Олега Ляшкка» Костянтин Петрочук.

У відповідь йому очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук заявив, що втручатись у діяльність ОСББ і зокрема утеплення будинків категорично не можна: мешканці квартир самостійно здатні проконтролювати, на що ж витрачаються їхні гроші.

«Міська програма відшкодування відсотків за кредитами, які ОСББ беруть на впровадження енергоефективних заходів, працює з 2013 року. Вона має позитивні результати у вигляді значної економії лише завдяки тому, що ніхто в неї не втручався і не ставив обмежень» - вважає Роман Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так здається когось жаба задавила що утеплені будинки можуть економити на опаленні
Відповісти
значить тепер прийдеться купувати найдешевше і не надійне обладнання і невідомо чи воно дасть якусь економію по їхній логіці , хай міскрада домовляється з банками за відсотки, а не створює перешкоджує мешканцям вибирати обладнання за яке вони платять самі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні