У Берліні вкрали стокілограмову золоту монету

3
3
У Берліні вкрали стокілограмову золоту монету
У монетний кабінет берлінського музею Боде, колекція якого вважається однією з найбільших у світі, пробралися грабіжники.

Вони викрали одну з найбільших золотих монет світу - розташований в Канаді "Великий кленовий лист" вагою в 100 кілограм, передає УНІАН із посиланням на РБК.

Як повідомляє берлінська поліція, пограбування було скоєно близько 3:30 ранку за місцевим часом. У цей час рух поїздів по гілці міської електрички (S-Bahn), що проходить повз музей, було призупинено, що дало змогу злочинцям встановити на рейках драбину, залізти у вікно і втекти зі здобиччю.

Унікальна золота монета вагою 3215 унцій або 100 кілограмів чистого золота проби 99999 була викарбувана Канадським королівським монетним двором у 2007 році. Діаметр монети - 53,34 см, товщина - 3,81 див.

До 2012 року ця монета вважалася найбільшою в світі, поки в Австралії не викарбували монету вагою в тонну.

При цьому «Великий кленовий лист», як і раніше, вважається однією з найдорожчих монет. Формально номінал монети становить 1 мільйон канадських доларів (приблизно $750 тис), проте реальна її вартість набагато більша. Виходячи з поточної вартості унції золота ($1258), монета коштує приблизно $4 млн, але з урахуванням того, що це не просто злиток, а раритет (у світі існує всього шість Великих кленових листів) - вартість може бути і вищою.


За даними Reuters, одна з шести випущених в Канаді 100-кілограмових золотих монет належить зараз королеві Єлизаветі II, ще трьома володіють інвестори з Дубая, імена яких невідомі. П'ята монета до 2010 року належала австрійській інвестгрупі AvW, але після її банкрутства була продана з аукціону і приблизно за $4 млн перейшла до іспанської компанії Oro Direct, що спеціалізується на торгівлі дорогоцінними металами. Про ще одного власника такої монети не відомо взагалі нічого.

Кому саме належала монета, вкрадена з музею Боде, не розголошується.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как и многие наши украинцы искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/proizvoditeli/luchshie-autlety-polshi-dlya-pokupok-po-vygodnym-cenam.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно правительству. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-oktyabr-2017-goda-v-ukraine.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/zagalnij-goroskop-dlya-ovna-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-traven-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/nachislenie-bolnichnyx-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/pidvishhennya-tarifiv-na-gaz.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/yakogo-chisla-den-batka-v-ukraini-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні