--> Розповіли, чим закінчиться змішування енергетиків з алкоголем | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли, чим закінчиться змішування енергетиків з алкоголем

0
5
Розповіли, чим закінчиться змішування енергетиків з алкоголем
Суміш енергетичних напоїв з алкоголем може бути ризикованою, вона може призвести до нещасних випадків, бійок та травм.

Про це йдеться у дослідженні канадських вчених, передає Експрес із посиланням на Бі-Бі-Сі.

Завдяки кофеїну, що міститься у енергетиках, люди відчувають себе бадьорішими та можуть випити більше за свою норму. Медики кажуть, що вживання таких коктейлів може викликати проблеми зі сном та пришвидшення пульсу.

Проте ці твердження потребують додаткових досліджень.

Благодійна організація Drinkaware, що виступає за зменшення рівня зловживання алкоголем в Британії, не рекомендує міксувати алкоголь з енергетиками.

Змішування настоянок і лікерів з енергетичними напоями, такими як Red Bull і Monster, набирає популярності як в барах і клубах, так і вдома. Однак нещодавнє дослідження демонструє, що вживання алкоголю з енергетичними напоями з високим вмістом кофеїну може бути ризикованішим за вживання чистого алкоголю чи традиційніших алкогольних коктейлів.


Що таке енергетики?

Енергетичні напої містять велику кількість кофеїну, зазвичай близько 80 мг на 250 мл, що рівнозначно чашці розчинної кави. Для порівняння, у 330 мл кока-коли міститься 32 мг кофеїну, а в дієтичній колі - 42 мг. Енергетичні напої також містять багато цукру та інших інгредієнтів: глюкуронолактон і таурин, а також іноді вітаміни та мінерали або рослинні речовини. У 60 мл пляшці енергетика міститься близько 160 мг кофеїну.


Напій Вміст кофеїну
Red Bull (250мл) 80мг
Monster (500мл) 160мг
Кока-кола (330мл) 32мг
Чашка розчинної кави 100мг
Фільтрована кава 150мг
Чашка чаю 40мг


Забагато кофеїну - це скільки?

Вживання кофеїну у великих дозах може призвести до тривожності, панічних нападів та підвищення тиску. Вагітним жінкам та жінкам, які годують груддю, радять не вживати більш ніж 200 мг кофеїну на добу.

Європейські експерти твердять, що більшість дорослих може вживати до 400 мг кофеїну на день. Діти та підлітки мають споживати кофеїн із розрахунку менше 3 мг на кілограм ваги тіла, заявляють у Європейській агенції з безпеки продуктів харчування.


Як можна змішувати алкоголь з енергетиками?

Аудра Роемер, один із авторів дослідження, каже: "Зазвичай коли ти п'єш, ти втомлюєшся і йдеш додому. Енергетики зменшують цей ефект, тому люди можуть недооцінити, наскільки вони сп'янілі, вони гуляють довше і п'ють більше, можуть буянити та гратися із більш небезпечними алгокольними сумішами".

В організації Drinkaware стверджують, що заохочення пити більше "це тенденція, що викликає занепокоєння".

Проте Гевін Партінгтон, генеральний директор Британської асоціації безалкогольних напоїв, сказав, що немає жодних ознак того, що енергетичні напої мають якийсь конкретний ефект, пов'язаний із вживанням алкоголю.


Як себе вберегти?

Якщо вам все ж таки хочеться алкогольного коктейлю з енергетиком: уважно стежте за тим, скільки п'єте ви і ваші друзі перед вечіркою з'їжте пасту чи картоплю зважайте на рівень вмісту кофеїну та цукру в енергетику не вживайте енергетики перед сном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні