--> Вантажівки перетворили волинське село на непрохідне болото | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вантажівки перетворили волинське село на непрохідне болото

0
3
Вантажівки перетворили волинське село на непрохідне болото
Мешканці села Роговичі вийшли на вулицю, щоб заблокувати вантажний транспорт «Укрбургазу», що перетворив їхні дороги на непрохідні болота.

Охайні подвір’я нині розділяють котловани, які раніше слугували шляхами, - пише Волинь-нова.

Терпець селянам урвався в один момент, хоч жили вони з цією проблемою вже декілька місяців. Раніше в Роговичах теж не було асфальту, втім по ґрунтовій дорозі можна було проїхати автомобілем або велосипедом.

Коли сюди прийшли газовики, вони обіцяли укріпити шляхове покриття і навіть насипали, як кажуть люди, кількасантиметровий шар гірничої породи, але це допомогло так, як подорожник при відкритому переломі: машини дуже швидко розмісили камінці з ґрунтом, що й сліду від них не залишилося.

Тепер, за словами місцевої жительки Людмили Ничепорук, дітей страшно з хати випустити, щоб не втонули в цих коліях. Худобу вигнати на випас — також проблема.

«Одного разу лежачого хворого довелося везти підводою до околиці села, щоб «швидка» забрала його в лікарню», — розповів місцевий мешканець Олег Яцюк.

Щодня, добираючись на роботу люди виходять з дому в гумових чоботах, а вже потім перевзуваються у щось охайніше.

Не може нічим зарадити людям у конфлікті з газовиками і районна влада. Голова Локачинської райради Борис Ковальчук стверджує, що вітчизняне законодавство не дає йому ніяких важелів впливу на такі підприємства.

Він вкотре констатує, що газовий промисел у районі не приносить жителям навколишніх сіл жодної користі. Люди платять за газ, як усі інші громадяни, та ще й мають негативні «бонуси» — неприємний запах та розбиті дороги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні