--> Гунчик пояснив, чому не визнає зміну секретаря Луцькради | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Гунчик пояснив, чому не визнає зміну секретаря Луцькради

5
0
Гунчик пояснив, чому не визнає зміну секретаря Луцькради
Рішення про звільнення секретаря міськради та обрання нового має приймати не більшість депутатів, а вся рада.

Таку думку голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик озвучив в п’ятницю, 24 березня, в ефірі телепрограми «Протилежний погляд Life».

«Вважаю, що є легітимний виконком і легітимна сесія, яка повинна приймати рішення не 23-ма чи 24-ма голосами, а депутатами, які вибрані виборцями і які повинні прийти на сесію, знайти компроміс і прийняти рішення про факт смерті Миколи Романюка, передати відповідні звернення до Верховної Ради для того, щоб провести дострокові вибори. А в випадку неможливості цих функцій скласти з себе повноваження і піти на перевибори повністю всім складом міської ради. Вважаю, що функції секретаря повинна продовжити Вусенко і завершити їх оголошенням виборів», – сказав губернатор.

«Сьогодні ми маємо в міській раді ситуацію 50 на 50 за виключенням двох голосів», – зауважив Гунчик та висловив переконання, що такої кількості голосів – замало для прийняття рішень.

«Це не є сьогодні депутатський корпус, коли половина депутатів не бере участь в сесійних засіданнях. Це не є рішення міської ради, коли вони приймаються тільки двома або трьома фракціями», – переконаний губернатор.

Нагадаємо, згідно із Законом «Про місцеве самоврядування», рішення ради приймається на її пленарному засіданні після обговорення більшістю депутатів від загального складу ради (п.2 ст.59).

На черговому засіданні у вівторок, 21 березня, депутати Луцької міської ради більшістю голосів обрали новим секретарем голову фракції УКРОПу Ігоря Поліщука. Таке рішення підтримав УКРОП, Батьківщина, Радикальна партія, а також двоє позафракційних депутатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчик правильно говорить.... Геть банду 90х з міськради.
Відповісти
та да . хай континіум рулить з луганським смотрящим по вугіллю. А хуліо? Вони ж не з 90-х
Відповісти
В киеві в верх раді 226 голосів і нормал, хай читає закон
Відповісти
Не можу зрозуміти, то ж самопоміч вредить усім, в першу чергу провладній партії, а Гунчик підтримує цю вражину, трудно всі ці підводні течії поняти.
Відповісти
Шановний Володимире Петровичу Ви губернатор і повинні в своій діяльності і висловах керуватись законом а словами думаю Читайте закон там немає слів які Ви говорите Для чого Ви дурите народ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні