--> Скандальний «душитель луцького Майдану» розповів, чим поліція гірша за міліцію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандальний «душитель луцького Майдану» розповів, чим поліція гірша за міліцію

6
-1
Скандальний «душитель луцького Майдану» розповів, чим поліція гірша за міліцію
Колишній заступник начальника ГУ МВС України у Волинській області Михайло Руденко вважає, що після реформи правоохоронних органів поліція в багатьох моментах працює гірше за колишню міліцію.

"КЕРІВНИКІВ І СЕРЕДНІЙ ПЛАСТ ЗРІЗАЛИ"

«Я більше 21 року працював в міліції і був системним працівником… Йшов по сходинках, від простого, від рядового, мав всі сержантські звання… Всі посади займав через 2-3 роки. У мене був поступовий логічний шлях, який я пройшов завдяки професійним здобуткам», - пояснив Руденко в інтерв’ю «Волинським новинам» своє право давати оцінку стану справ у теперішніх правоохоронних органах.

«Зараз в регіонах появився не один начальник поліції. Це не та ситуація, яка була раніше, коли підлеглі органи міліцейські були в одному кулаці. Зараз ми нараховували 9 самостійних підрозділів. Це звичайна поліція, яка була міліцією, це патрульна поліція, це кіберзлочинність, це у сфері моралі, це УБНОН, ДСО, паспортна, НДКЦ… Це 9 керівників незалежних», - пояснив Руденко.

«Розумієте це звичайно на одній території… Хоч не хоч, а суб’єктивно пропадає той момент консолідації, керування загальною метою. Звичайно, розбалансовуються сили, звичайно не може бути того ефекту, який був до цього, коли, як кажуть росіяни, єдіноначаліє керувало усім процесом», - заявляє Руденко.

«Це, на мій погляд є негатив», - додає він.

«Крім того, ми можемо подивитися на результати статистики, які були тоді, і які є зараз. Це зовсім різний результат статистики», - каже колишній міліціонер.



«У нас в міліції, на мій погляд як управлінця, була трьохрівнева структура. Перший рівень - це новачки. Після чотирьох років освіти вони проходили три роки стажування на посадах. Вони вчилися у середнього пласту. Середній пласт – це трудяги. Працівники з досвідом роботи по 15-20 років Це виконавці. Старші опера, старші слідчі. Той основний фундамент, на якому і трималася міліція. І третій шар – це керівники. «Політики», які визначали напрямки діяльності по тій чи іншій правоохоронній задачі: чи це охорона громадського порядку, чи розкриття, чи розслідування, чи превентивна функція…», - аналізує ситуацію Михайло Руденко.

«Що відбулося зараз? Керівників «зрізали». Це політична воля: вони своє відпрацювали – «вільні». Взяли середній пласт – і теж зрізали. … Їх викинули. І взяли новачків. Мало того – цим новачкам надали контингент працівників, які раніше тут не працювали. А якщо ти сьогодні перукар, слюсар чи продавець Київстара, а завтра тебе ставлять керівником якогось підрозділу поліції…», - порівнює колишній міліціонер.

«Знаєте в азербайджанців є приказка «трава на асфальті не росте» тому що там нема де коріння засунути», - каже Руденко.

«Ця ефективність і показується в усій статистиці, в усіх моментах», - резюмує він.

І додає:

«Служити Батьківщині – це не просто так, це має бути в крові»

ХТО ТАКИЙ РУДЕНКО

Нагадаємо, Руденко займав посаду заступника головного міліціонера Волині в часи Євромайдану. Після перемоги Революції Гідності отримав неодноразові звинувачення від активістів у тому, що переслідував і «душив» протестний рух на Волині.

Так активісти Євромайдану запевняли, що під час акцій протесту у Луцьку прокурор області Андрій Парака фабрикував проти них справи, співпрацюючи зі своїм давнім знайомим – заступником начальника обласної міліції Михайлом Руденком, з яким працював раніше в Івано-Франківській області.

Відео червня 2014 року.


Руденко не хотів виконувати вимогу активістів і лишати посаду, але зрештою був звільнений за люстраційним законом. Якийсь час намагався через суд поновитися в органах.

Один зі скандалів з Руденком у 2015 році був пов’язаний із годиником майже за 13 тисяч євро, якого той носив на руці. Руденко стверджував, що «годинник йому подарували»

Сьогодні Руденко працює головним тренером Міністерства молоді і спорту з самбо і дзюдо. Називає себе "міністром дзюдо і самбо в Україні".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
недодушив, на жаль. котів.
Відповісти
Махал Махалич нормальний мужик і керівник був чоткий, в інтерв'ю все правда.
Відповісти
Для кого був "чоткий"???
Відповісти
якщо взяти до уваги ту всю п...братію з відєо - то виводи протів большинства.
Відповісти
Керівник, якого поважали. Мав завжди свою думку, яку не боявся відстоювати. Нинішнім керівникам до нього, як до неба рачки...
Відповісти
Міша побрий брови. БО зрослися !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні