--> Лучанам хочуть давати менше грошей на утеплення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанам хочуть давати менше грошей на утеплення

1
-5
Лучанам хочуть давати менше грошей на утеплення
Луцький депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка» Костянтин Петрочук вважає, що ОСББ повинні утеплюватись дешевше, якщо розраховують на компенсацію відсотків за кредитами з міського бюджету. Натомість представники ОСББ переконані – не потрібно втручатись в те, що роблять власники житла.

Про це йшлося під час зустрічі в департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради 23 березня.

Депутат Костянтин Петрочук вважає, що подекуди при встановленні індивідуальних теплових пунктів виконавці завищують вартість проектних та монтажних робіт. Він каже, що на ринку існують нижчі ціни на такі послуги. Виходом з такої ситуації Петрочук вважає обмеження роботи Програми з відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами для ОСББ.

«Я думаю, міська рада повинна зробити обмеження в компенсації відсотків за кредитами, які ОСББ беруть на модернізацію!» - заявив Петрочук.

«Потрібно визначити, що в таких межах ми допомагаємо, а якщо хтось хоче дорожче зробити – платіть самостійно. Ми не можемо всі бюджетні гроші спрямовувати на ОСББ», - наголосив депутат.

Нагадаємо, раніше інший радикал - член виконкому Андрій Парфенюк - висловлював сумнів щодо доцільності компенсації відсотків за кредитами окремим ОСББ міста Луцька.

Натомість очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук заявив, що втручатись у діяльність ОСББ і зокрема утеплення будинків категорично не можна: мешканці квартир самостійно здатні проконтролювати, на що ж витрачаються їхні гроші.

«Міська програма відшкодування відсотків за кредитами, які ОСББ беруть на впровадження енергоефективних заходів, працює з 2013 року. Вона має позитивні результати у вигляді значної економії лише завдяки тому, що ніхто в неї не втручався і не ставив обмежень» - вважає Роман Бондарук.

«Якщо там хтось і вкраде щось, люди самі його посадять на вила і проконтролюють», - підкреслив він.

Цікаво, що під час зустрічі в Департаменті ЖКГ депутат Костянтин Петрочук визнав, що "придертись" юридично до документів ОСББ не можна.

"Юридично там усе витримано згідно норм, нема питань. Якби було не згідно норм, була б заява в інші органи", - зауважив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на тих кредитах хтось дуже добре гріе руки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні