--> Подробиці вбивства російського екс-депутата у Києві | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Подробиці вбивства російського екс-депутата у Києві

0
1
Подробиці вбивства російського екс-депутата у Києві
Усі подробиці резонансного вбивства Дениса Вороненкова, екс-депутата Держдуми РФ, - зібрав портал Кореспондент.НЕТ.

Головне про вбивство Дениса Вороненкова

- Вороненков убитий 23 березня близько полудня в центрі Києва біля 5-зіркового готелю Прем'єр-Палас на перетині вулиці Пушкінської та бульвару Тараса Шевченка.

- Стрілянина почалася, коли Вороненков з охоронцем заходив у готель.

- Кілер зробив 7-8 пострілів.

- Вороненков отримав 4 вогнепальні поранення - три в живіт й одне в шию.

- Охоронець Вороненкова встиг поранити кілера, зараз вбивця в лікарні.

- Перша версія слідства - вбивство на замовлення.

- Петро Порошенко звинуватив у вбивстві Росію і порівняв його з терактом.

- Вбивця Вороненкова помер у лікарні.

- І дружині вбитого екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова - Марії Максаковій, й іншому екс-депутату Іллі Пономарьову буде надана охорона.

"Зараз слідчий допитує дружину потерпілого (Марію Максакову), після прес-конференції допитають і пана Пономарьова, і вже прийнято рішення про охорону і Пономарьова, і Марії Максакової", - сказав Луценко.

За його словами, охорону здійснюватимуть спецпідрозділи СБУ, і ці сили будуть збільшені.

"Помилка була одна - публічність у справі Януковича була достатньою. Публічність у справі про російські обставини не була зафіксована ні в протоколах, ані в ЗМІ. Можливо, це було прорахунком наших свідків", - сказав Луценко.

- Ілля Пономарьов, який проживає в Києві, вважає, що за вбивством Вороненкова стоять російські правоохоронці.

"Він (Вороненков - ред.) багато знав про те, що є найбільш вразливим елементом для всієї путінської влади. Їхні фінансові потоки", - зазначив Пономарьов.

Як відомо, Вороненков був фігурантом гучної кримінальної справи "Трьох Китів" про контрабанду меблів.

"Багато генералів втратили свої позиції, було змінено керівництво митної служби. На цьому Денис набув безліч ворогів. Ці вороги вже влаштовували замах на нього, коли він був в Росії", - зазначив також Пономарьов.

За його словами, після переїзду в Україну Вороненков збирався працювати над розслідуванням російських корупційних справ, хотів зробити недержавний центр, щоб розслідувати відмивання грошей російськими правоохоронцями.

"Йому не дали це зробити, моя основна версія: за цим стоять ті самі люди, той же генерал Феоктистов (генерал ФСБ Олег Феоктистов, звільнений з "Роснефти", де він очолював службу безпеки - ред.)", - говорить Пономарьов.

"На додаток хочу сказати, що в Росії в ФСБ є кілька генералів, у яких є право прямого дзвінка президенту РФ Путіну. Феоктистов - один з таких генералів. Тобто - це людина, яка може доповідати президенту через голову навіть голови ФСБ", - додав він.

- Підозрюваний у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова перебував у розшуку, повідомляє Обозреватель з посиланням на свої джерела.

Кілер 1988 року народження. Він розшукувався дніпровськими правоохоронцями - за вчинення злочинів, передбачених ст.205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

- Кілер, який убив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, перебуває в критичному стані, сказав на брифінгу Юрій Луценко.

"У кілера два поранення в область грудної клітки та голови. Наскрізний постріл в голову виключає зараз слідчу роботу з ним. Кілер на межі смерті", - сказав Луценко.

"На місці події вилучено близько 20 гільз. Вилучено пістолет кілера ТТ. Був задіяний пістолет Стєчкіна охоронця. В охоронця був зроблений постріл, влучили в область серця, однак він живий, в свідомості і співпрацює зі слідством", - сказав він.

За словами Луценка, Вороненков отримав одну кулю в шию, дві в область обличчя, одну в живіт і помер на місці.

"Кілера підвозила машина Daewoo, зараз відслідковуємо її пересування", - сказав Луценко.

- За останніми даними від поліції кілер діяв разом зі спільниками.

- Слідчі розглянуть весь графік пересувань убитого екс-депутата. Дружина випадково сьогодні не пішла разом з Вороненковим на зустріч з Пономарьовим.

- За словами Луценка, Вороненков сьогодні повинен був давати свідчення військовій прокуратурі України.

- Інший колишній російський депутат, який зараз живе в Україні - Ілля Пономарьов, стверджує, що Вороненков повинен був з ним зустрітися сьогодні.

Також Вороненков та Пономарьов зустрічалися вчора.

- Слідчі у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова розглядають дві версії, одна з яких не пов'язана зі справою про держзраду Януковича.

За його словами, прокуратура бачить дві можливі причини злочину - вбивство Вороненкова як свідка у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича, але також і як людину, яка колись ліквідувала схему величезної контрабанди, яку організувала ФСБ під прикриттям президента Росії Володимира Путіна.

- Юрій Луценко каже, що у кілера при собі було службове посвідчення, але не зрозуміло, чи справжнє воно. Генпрокуратура перевірятиме. При цьому Луценко впевнений, що вбивця - громадянин України.

- Президент України у вбивстві Вороненкова звинуватив Росію і порівняв його з терактами в Європі.

"Лукаве вбивство в центрі Києва Дениса Вороненкова - це акт державного тероризму з боку Росії. Явний почерк російських спецслужб, який раніше неодноразово проявлявся в європейських столицях", - написав Порошенко у Facebook.

- На відео з місця розстрілу Вороненкова видно тіла, які лежать на землі, і як перехожі просять про медичну допомогу для поранених.

Помітно, що люди поранені важко - їхні тіла лежать нерухомо, і перехожі і поліція не одразу помічають, що вони живі:



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні