--> Волинський школяр розмалював гігантську писанку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський школяр розмалював гігантську писанку

0
2
Волинський школяр розмалював гігантську писанку
Волинський школяр виготовив писанку великого розміру для участі у Всеукраїнському фестивалі «Великодня писанка 2017».

Про це повідомляє Район.Володимир-Волинський.

Задум організаторів щорічного фестивалю «Великодня писанка» досить простий, але водночас – оригінальний. Вони виготовляють більше півтисячі величеньких пасхальних яєць (зі склопластику, авторська 900 мм на 600 мм, традиційна та дитяча 740 мм на 540 мм ), але не розмальованих.

А майстри-художники, які зголосяться брати участь у акції самотужки і на власний розсуд їх розпишуть-розмалюють. Потім усі ці писанки за тиждень до Великодня встановлюють на Софіївській та Михайлівській площах у Києві, а пізніше ці витвори українських майстрів вирушають у турне. Ці диво-писанки мають змогу побачити у інших містах України, а також у Грузії, Польщі, Нідерландах.

У минулому році свої писанки на цей фестиваль готували викладачі місцевого педагогічного коледжу ім.А.Ю.Кримського. Цьогоріч до художниць приєдналося ще кілька чоловік.

Серед них і викладач педколеджу Тетяна Асмолкова разом із своїм сином школярем Андрійком. Мама з сином узялися розмальовувати дві писанки. Одна в номінації «авторська», інша – «дитяча».

"Він у мене спортивний хлопець та на додачу ще й дуже творчий. Я йому розповіла про цей фестиваль і запропонувала розмалювати свою писанку. Працювали всі вихідні, потім по пару годин після навчання і роботи і – писанка Андрійка вже готова. Мені залишилося кілька днів щоб доопрацювати свою", - розповіла мама Андрія.

Тетяна розповіла, що над дизайном дитячої писанки працювали обоє з сином. Спочатку склали вірш, потім попрацювали над композицією, а згодом – над дизайном писанки.

"Там є усе, що уособлює щасливу дитину в щасливій родині. Віршовані рядки, долоньки всіх членів родини (навіть домашніх улюбленців!), різні символи, що асоціюються із нашою країною", - каже Тетяна Асмолкова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні