--> Предстоятель УПЦ висловив співчуття волинянам з приводу смерті Ніфонта | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Предстоятель УПЦ висловив співчуття волинянам з приводу смерті Ніфонта

0
8
Предстоятель УПЦ висловив співчуття волинянам з приводу смерті Ніфонта
Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття волинській пастві з приводу смерті митрополита Ніфонта.

Про це йдеться у його листі до Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького, - повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

"Знаходячись, за запрошенням Блаженнішого Патріарха Феофіла, на Святій Землі у Святому Граді Єрусалимі, отримали ми сумну звістку про кончину Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта (Солодухи). З іменем спочилого пов’язана яскрава сторінка відродження Православ’я на Волинській землі. Впродовж 24 років він безропотно і з ревністю звершував своє архіпастирське служіння на Волинській і Луцькій кафедрі, зберігаючи та примножуючи доручене його турботам стадо Христове", - зазначає Предстоятель.

"Сьогодні Владика відійшов у вічність. Линучи все своє життя до Бога, він нарешті досягнув Христа – «желаний края», виправдовуючи слова апостола Павла: Мне бо еже жити, Христос, и еже умрети, приобретение (Флп. 1:21). Ми віримо, що по своєму життю і по блаженній кончині, новопреставлений преидет от смерти в живот (Ін. 5:24). Маємо надію, що преселившись у горні обителі Отця нашого Небесного, він стане біля Престолу Божого, маючи ще більше дерзновіння молитися за рідну землю, просити Його милостей і щедрот для своєї возлюбленої пастви", - пише митрополит Онуфрій.

"Висловлюємо щирі співчуття Вам, дорогий Владико, духовенству, чернецтву і всім вірним чадам Волинської єпархії. Чин відспівування благословляємо очолити постійному члену Священного Синоду Високопреосвященнішому митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври", - йдеться у листі.

"Перебуваючи нині біля Живоносного Гробу Всемогутнього Переможця смерті, підносимо свої молитви за спокій новопреставленого раба Божого митрополита Ніфонта, щоби Господь приєднав його до торжествуючого собору й церкви первістків, написаних на небесах (Євр. 12:23)", - пише митрополит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні