--> У Луцьку Макс Кідрук розповів про Всесвіт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку Макс Кідрук розповів про Всесвіт

0
-6
У Луцьку Макс Кідрук розповів про Всесвіт
У Луцьку письменник Макс Кідрук провів лекцію проекту «Quantum».

У вівторок, 21 березня, відбулася науково-популярна лекція «Творець чи творіння?», - перша із серії лекцій проекту «Quantum», - інформують організатори.

Упродовж майже двогодинного виступу Макс розповідав про світ, у якому ми живемо.

Як визначити вік Землі? Чи одні ми у Всесвіті? Чому на нашій планеті існує життя, та що потрібно для того, аби воно зародилося? На ці та багато інших питань лектор відповідав цікавими слайдами та наочними прикладами.

Так, постійне розширення Всесвіту, яке створює ілюзію руху галактик відносно одна одної демонстрували нанизані на резинку м’ячики для пінг-понгу. А різницею між баскетбольним м'ячем і намистинкою автор пояснював реальні масштаби Землі і Сонця.

Мета таких лекцій, за словами письменника, - краще пізнати світ і розширити межі його розуміння, отримати на свої питання чіткі і аргументовані відповіді.

«Наука відрізняється від бога тим, що вона не ставить догм – вона робить припущення, і чітко обґрунтовує те, про що заявляє», - говорить Кідрук.

У лекції він розповідає, що за висновком християнського проповідника Мартіна Лютера нашій планеті трохи більше 6000 років (сума віку всіх поколінь біблійних персонажів). Натомість методом радіоізотопного датування вчені з’ясували, що вік Землі становить не менше 4,5 мільярдів років.

До речі, цей метод також перевірив вік однієї з відомих християнських святинь – Туринської плащаниці, якою, за розповідями, накривали тіло Ісуса Христа, та на якій при фотографуванні видно відбиток його тіла. Аналіз шматка плащаниці показав, що тканину створили десь між ХІІІ та XIV століттями, а це на 12 сотень років пізніше від смерті самого Христа.

Однак, наприкінці лекції автор зізнався, що місце для бога (хоч і не такого, яким його розуміє релігія) у сучасній науковій теорії все ще є: загадка про те, що зумовило виникнення життя та розвиток цивілізації саме на Землі, все ще залишається без відповіді.

І поки вчені не знайшли підтвердження гіпотези існування навіть найпростіших форм життя на інших планетах, залишається місце для великої «руки Творіння», яка поклала початок нашій історії.

Загалом лекцію відвідало більше сотні людей. На наступній зустрічі, 27 квітня, говоритимуть про зорі, їх народження і загибель.

Організатор заходу у Луцьку – мистецьке об’єднання «стендаЛь».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні