Розповіли, чим корисна черемша

0
-1
Розповіли, чим корисна черемша
Давні римляни і єгиптяни називали черемшу - диво-рослиною, вони вважали, що вона допомагає очистити кров і шлунок, поліпшує діяльність травного тракту.

Черемшу використовують при різних гнійних захворюваннях, цинзі, атеросклерозі, глистах і кишкових інфекціях, - пише Експрес.

Відомо так само , що за давніх часів її активно вживали в їжу під час епідемій холери і чуми.

Черемша містить багато вітаміну С, ефірну олію та інші речовини, має фітонцидні властивості. Має сильний запах часнику, який частково видаляється, якщо перед вживанням черемшу ошпарити кип'ятком і залити оцтом.

Черемша корисна для роботи серця, вона здатна знижувати кров'яний тиск і блокує утворення холестеринових бляшок. Черемшу рекомендують при авітамінозі, атеросклерозі і гіпертонічній хворобі.

Стародавні греки вважали, що ця рослина володіє властивістю "підтримувати мужність".

Листя черемші мають потужні бактерицидні властивості. Достатньо дві-три хвилини пожувати листок чечемші, як вся шкідлива мікрофлора порожнини рота буде вбита фітонцидами. Фітонциди покращують також ріст і розвиток тканин людини та сприяє їх відновленню. У певних дозах фітонциди благотворно впливають на зміцнення нервової системи, підсилюють секреторну функцію шлунково-кишкового тракту, сприяють поліпшенню обміну речовин, стимулюють серцеву діяльність.

Черемша так само прекрасний засіб для профілактики і лікування простудних захворювань.

Сік і подрібнене листя вживалися зовнішньо при різних шкірних захворюваннях, особливо лишаях і бородавках. Сиру черемшу їдять при захворюваннях щитовидної залози, гіпо - і гипертиреозах. Черемша, на відміну від багатьох препаратів, які застосовуються при лікуванні атеросклерозу і захворюваннях щитовидної залози, не викликає медикаментозного гіпотиреозу, навіть при тривалому застосуванні.

Черемша протипоказана при панкреатитах, холециститах, гепатитах, запаленнях шлунка і кишечника через збудливу дію на травлення. Вона також не рекомендується вагітним, а також людям з гастритом, виразкою шлунка і епілепсію. Не можна зловживати настоями з черемші, так як вони згубно впливають на серцево-судинну систему, а крім того, можуть спровокувати головні болі, безсоння, розлад шлунку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні