Що подарували Порошенку в минулому році

0
-5
Що подарували Порошенку в минулому році
Президент Петро Порошенко отримав біле кімоно, дерев'яну булаву, книгу "Путівник по Криму" та ікону "Микола Чудотворець" у подарунок в 2016 році.

Всього на ім'я Порошенко надійшли і були передані до Фонду Президентів України у 2016 році 282 подарунки, - пише Експрес.

Серед отриманих главою держави подарунків - в'язані шерстяні шкарпетки (подаровані йому на з'їзді партії 12 грудня 2015 року та передані до Фонду у 2016 році), дві вишиванки і книга "Приворотне зілля" (від невідомих).

Також Президент отримав в подарунок картину з бурштину "Пам'ятник воїнам-афганцям" (від Союзу афганців, депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Куніцина), м'яч з автографами гравців футбольного клубу "Динамо" (від президента клубу Ігоря Суркіса) і книгу "Шлях до успіху.

Порошенко також отримав подарунки від Європейського Союзу і 25 країн, їх посадових осіб або зовнішньополітичних відомств (в тому числі від української діаспори 5 країн).

Зокрема, Литва подарувала Порошенкові набір сувенірних пляшечок, Туркменістан - свій національний одяг і дерев'яну шкатулку з національними іграшками, Сінгапур - книгу Лі Куан Ю "Мій погляд на майбутнє світу" і металеву статуетку "Два гострих перці", Індія - пам'ятний набір до Міжнародного дню йоги, Франція - флеш-накопичувач у вигляді автомобіля Червоного Хреста, Естонія - порцелянову квадратну тарілку, Латвія - скляні тарілку і вазу, Німеччина - статуетку "3 людини на підставці".

Крім того, президент отримав подарунки, переважно книги, від митрополита Київського, предстоятеля Української автокефальної православної церкви Мефодія (митрополит помер 24 лютого 2015 року), диякона Івана Сидора, єпископа Коломийського і Косівського Юліана (обидва - Українська православна церква Київського патріархату), митрополита Галицького Андрія (Івано-Франківська єпархія, УАПЦ), Святогірської Лаври (УПЦ Московського патріархату) і від Румунських православних церков.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні