--> Кліщі не сплять: волинян закликають вберегтися від небезпечних хвороб | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кліщі не сплять: волинян закликають вберегтися від небезпечних хвороб

0
-3
Кліщі не сплять: волинян закликають вберегтися від небезпечних хвороб
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на сьогодні набули стійкої тенденції до поширення хвороби, що передаються через укуси кліщів (зокрема кліщовий вірусний енцефаліт та кліщовий лаймбореліоз).

Про це інформує прес-служба Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

На сьогодні в області встановили майже 90 населених пунктів, де виявляється кліщовий лаймбореліоз (або хвороба Лайма), захворюваність яким останніми роками має тенденцію до зростання.

Лише протягом 2016 року кількість захворілих осіб зросла в півтора рази (31 випадок проти 20 у 2015р.).

Хвороба виявлялась майже у всіх районах (найбільше у Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Любешівському та містах Луцьку та Нововолинську).

Взагалі, фахівці обласного лабораторного центру радять волинянам: при організації відпочинку на природі забезпечити захист від укусів комарів і кліщів завжди при виході у ліс (чи просто паркову зону), для чого відповідно одягатись та використовувати різні репеленти (відлякуючі засоби для комах).

А при поверненні з прогулянки додому, обов’язково проводити само — і взаємоогляд відкритих ділянок тіла та одягу, а також принесених з лісу квітів, ягід, особистих речей тощо.

Слід пам’ятати, що будь-яку хворобу, надто таку, що передається через укуси кліщів, завжди легше попередити, ніж потім лікувати, витрачаючи і кошти і час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні