Лучани офіційно отримали статус бійців-добровольців

0
5
Лучани офіційно отримали статус бійців-добровольців
У Луцьку вперше 17 атовцям надали статус бійців-добровольців.

Комісія з питань надання статусу бійця-добровольця АТО запрацювала у Луцьку 16 березня, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

До її складу увійшли керівники окремих виконавчих органів міської ради, депутати, члени виконавчого комітету, представники Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) «Правий сектор» та полку “Азов”.

16 березня комісія розглядала 18 заяв.

Заступник міського голови Сергій Григоренко привітав Сергія Ковальчука, представника Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», зазначивши, що саме Сергій — перший у Луцьку, хто отримав статус бійця- добровольця.

За словами Сергія Григоренка, відповідно до Положення про комісію з питань надання статусу бійця-добровольця антитерористичної операції, такий статус надається для осіб з числа жителів міста Луцька, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Бійці мали брати безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах бойових дій терміном не менше 21 дня, але, в подальшому, не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених військових формувань та правоохоронних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні