--> Садового можуть посадити, - Луценко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Садового можуть посадити, - Луценко

0
4
Садового можуть посадити, - Луценко
Міського голову Львова Андрія Садового можуть усунути з посади і притягнути до кримінальної відповідальності за підозрою в недбалості, що призвела до загибелі кількох осіб.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі ZIK.

За його словами, два тижні тому в Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що підпалу на сміттєзвалищі біля Грибовичів, куди вивозили сміття зі Львова, не було.

"Усі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти з конкуруючих політичних партій підпалили звалище, експертиза не підтвердила. Це було самозаймання через недотримання технологій", - сказав він.

"Тому стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які привели до такого стану. По-старому - це недбалість. Але все ускладнюється тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім'ї мають право запитати, хто з посадових осіб Львівської міськради за це відповідає. Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього "хто". Я не можу виключати, що ним може бути і мер, і його заступники, і інші посадові особи", - додав Луценко.

За словами Генпрокурора, якщо буде вручено підозру за фактом халатності, що призвела до смерті людей, це може призвести і до усунення винуватця від займаної посади, і до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання відбувся зсув сміття, під яке потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка".

За фактом пожежі на Грибовицькому звалищі СБУ почала кримінальне провадження. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що пожежа на звалищі почався внаслідок підпалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні